Sikert arattak a Kölyök Atlétika gyakorlatai

Meghaladta a négyszázat a résztvevők száma a Városligetben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is képviseltette magát a Kölyök Atlétika  az október eleji budapesti Maraton fesztiválon.

A két nap alatt több, mint 400 gyerek próbálhatta ki magát a kölyökatlétikai standnál felállított feladatokban. Az eseményre való kitelepülést az MTK egyesület vállalta, Molnár Krisztina  edző vezetésével, akinek TF-es hallgatók segítettek abban, hogy minél több gyerek teljesíthesse a kijelölt állomásokat. A fiatalok ugrásban, dobásban és futásban tehették próbára magukat.

A kétnapos hétvégi futóesemény rendezőinek jóvoltából a kölyökatlétikai gyakorlatokat: a szivacs gerelyhajítást, koordinációs létrát, akadálypályát és a 20 m-es síkfutást  egy elkülönített füves részen próbálhatták ki a gyerekek. A legnagyobb érdeklődés a 20 m-es síkfutásban volt, mivel az MTK jóvoltából kitelepített fotocella segítségével minden gyerek pontosan megtudhatta, hogy milyen sebességgel fut.

Az állomást teljesítők a feladat elvégzése után színes bizonyítványt kaptak, melyen az klub nevesebb atlétáinak a sebességét összehasonlíthatták saját sebességükkel.

A szombati jó időnek és a fesztivál erre a napra kiírt gyermek váltóinak, családi futamainak  köszönhetően nagyobb volt az érdeklődés az atlétika sportág iránt - vasárnap is, ugyan kevesebb érdeklődővel, de folyamatos volt a gyakorlatokat végzők megjelenése a standnál.

A Kölyök Atlétika bemutatók sikere, a vissszajelzések bíztatást adnak arra, hogy ezekkel a feladatokkal újabb fiatalok kaptak ösztönzést az atlétika űzésére és ahhoz, hogy mozogni jó! (szervezők)

 

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.