Szabó Barbara idei legjobbal a döntőben

Sipos János továbbjutott 100 méteren / Július 6. délelőtt, eredmények

Az amszterdami atlétikai Európa-bajnokság szerdai nyitónapján, a magasugró Szabó Barbara  idei legjobbjával bejutott a döntőbe; a sprinter Sipos János  továbblépett az előfutamból.

A kontinensviadal első délelőttjén összesen hét magyar volt érdekelt, közülük a riói induló Szabó Barbara emelkedett ki, aki 187 centiméteres idei legjobbal érkezett Hollandiába. Az UTE atlétája a magasugrás selejtezőben nagyon magabiztosan versenyzett, a 180 és a 185 után a 189 centimétert  is elsőre ugrotta. Ez utóbbi magasság teljesítése döntőt ért. A finálét csütörtökön délután rendezik.

Sipos János futamának célfotója/EA Kiválóan futott az EB-újonc szolnoki Sipos János, aki egyéni csúcsát öt századra megközelítve, 10.45 mp-t ért el az előfutamban. Az első körből futamonként az első három ment tovább, illetve a négy legjobb idő - a negyedik helyen célba ért magyar vágtázó pedig a harmadik leggyorsabb volt az idővel továbbjutottak között. Az elődöntőre csütörtökön délután kerül sor, már kiegészülve a kiemelt legjobbakkal.

Három magyar fiatal szerepelt 100 gáton, közülük a 20 éves Kozák Luca  futamában 13,30 mp-vel harmadikként ért célba, de eredménye nem volt elég a továbbjutáshoz, mint ahogy a 22 éves Juhász Lilla  13.51-es, a 23 éves Kerekes Gréta  13,54 –es ideje sem.  A női kalapácsvetés selejtezőjében Orbán Éva  65.86 méteres eredménnyel, Fertig Fruzsina  érvényes dobás nélkül búcsúzott.

A délutáni-esti programban négy magyar lesz érdekelt, köztük az EB-bronzérmes, fedett VB-második súlylökő, Márton Anita. (mti alapján)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.