Szolnoki győzelmekkel kezdődött az év

Sport XXI - Észak Alföldi Régió, teremverseny /  Fotóalbum

Nyíregyházán vette kezdetét a régió 2016. évi versenysorozata. Igazi téli időben nagyszerű versenyt sikerült ismét lebonyolítani a Tanárképző Főiskola Atlétikai csarnokában, a Nyíregyházi Sportcentrum edzői munkaközösségének, a főiskola hallgatóinak, aktivistáinak, és a debreceni versenybíróknak köszönhetően. Ezen a télen a program már második teremversenyénél tart.

Az eseményen 16 csapat vett részt: 8-8 csapat indult a kicsiknél és a nagyoknál is.

A versenyen folytatódott a szolnokiak siker sorozata, ismét kettős győzelmet arattak. A debreceniek ezüst-, a házigazdák bronzérmekkel gyarapodtak. A Nyírsuli újra kihasználta, hogy helyben vannak: Ők indították a legtöbb csapatot, a rendezvényen sok szülő volt jelen. Öt versenyszám alkotta a programot: sprintváltó, helyből távol, szemből magas, Medicin labdadobás előre, és akadályváltót.

Új elemként került a lebonyolításba, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum Atlétikai szakosztálya meghívta a velük együttműködő, gyerek atlétikai programban résztvevő iskolákat. Ebben a versenyben öt iskola vett részt, és a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Ált. Isk. és Gimnázium csapata végzett az első helyen. A résztvevő iskolák jelenlévő képviselőinek nagyon tetszett a verseny és kérték, had vegyenek részt a program további versenyein is.

Az eredményhirdetés ünnepélyes volt, érmekkel, valamennyi versenyző névszerinti értékelésével és ismét csokoládéval kedveskedtünk minden résztvevő gyereknek, melyet a volt sokszoros válogatott középtávfutó, Benéné Lipcsei Irén ajánlott fel a gyerekeknek.

Valamennyi iskolai csapat tagja emlékérmeket vehetett át, melyet az egyik lebonyolító a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület ajánlott fel.

Kedves színfoltja volt az eredményhirdetésnek, amikor a szervezők külön ajándékkal kedveskedtek Bakosiné Szenczi Erikának, akit a közelmúltban tüntetet ki kiváló utánpótlás nevelő munkájáért az Európai Atlétikai Szövetség - követendő útként a jelenlévő edzők felé, hogy az a jó utánpótlás nevelő munka, amikor a gyerekek a sportágnál maradnak, felnőtt atlétákká válnak és kijutnak olimpiára, világversenyekre. Ebben a tevékenységben az eredményes nyíregyházi szakember példát mutatott: olimpikon versenyzőt, világversenyen résztvevő atlétákat nevelt, miközben nevelő edző maradt.

A házgazda szakosztály kitűnően előkészítette a csarnokot, a versenyfeltételeket, így méltó körülmények között versengtek a legkisebb atléták. A szervezés, rendezés a szokásos módon, gördülékenyen, pörgősen zajlott, két óra alatt lebonyolításra került az esemény.

Köszönhető ez annak, hogy a nagy létszámban megjelent szakosztályok komolyan vették a részvételt, a gyerekek és edzőik felkészültek voltak. A lebonyolításban aktív résztvevőként, minden csapat mellett kísérő volt, az időrend terv szerint zajlott, a versenybírók teljesen tisztában voltak a feladatokkal, melyet a technikai értekezlet pontosított a kezdés előtt.

A csapatverseny jelleg jó, gyorsan rendezhető, a gyerekek egymással és egymásért küzdenek, és a rendezvény elősegíti, hogy a legkisebbeket sikerélmény motiválja a sportág további gyakorlására. Az edzők, testnevelők számára is egy olyan eszköz a verseny, amellyel nemcsak „éles”körülmények között tudják felmérni tanítványaik képességeit, hanem közösségi élménnyel is gazdagodhatnak a gyerekek. A jó hangulatban távozó csapatok, kísérők, szülők – gratulálva egymásnak, a rendezőknek és a versenybíróknak - legközelebb márciusban, a szolnoki mezein találkoznak egymással versenykörülmények között. Nagy Tibor koordinátor

Eredmények    .     Eredmények/összesített     .     fotóalbum/ Németh Botond

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.