130 induló. kiváló eredmények Békéscsabán

Sport XXI, Dél-Kelet Magyarország Régió, egyéni pályaverseny

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében került megrendezésre a Tünde utcai Sportcentrumban a MOB és a MASZ égisze alatt zajló egyéni verseny, amely a régiók átszervezése után két megye legkisebb atlétáinak adott indulási lehetőséget.

A rendezvényen a két gyulai Kölyökatlétika csoport ismét nagy létszámban képviseltette magát, de a legnagyobb számban természetesen a rendező klub helyi bázisiskolái, az Erzsébethelyi és a Lencsési iskolák jelentek meg. Első ízben jöttek el a Titán TC versenyzői, akik teljesítményükkel még tovább növelték a versenyünk színvonalát. Szentesről, Gyomaendrődről, Csanádapácáról és Makóról is érkeztek gyerekek.

Sport XXI, DKMR egyéni pályav, 2017.05./foto rendezők A kiváló feltételeknek és rendezői gárdának köszönhetően rendkívül pörgősre sikerült versenyen a kis atléták összesen hét versenyszámból választhattak: 60 m síkfutás, 60 m gátfutás, magasugrás, távolugrás, kislabdahajítás, 800 m- illetve 1000 m síkfutás - ezekből 3 versenyszámban állhattak rajthoz, többségük ki is használta ezt a lehetőséget.

A legkisebbeknek is rendeztünk versenyt a mai napon két futószámban is, az U 9-esek mezőnyében 60 m-en Kis Martin (Lencsési, Békéscsabai AC) 10,10mp-el, míg Nagy Melinda (Gyula, 5. sz. Sportiskola) 10,90 mp-es eredménnyel teljesítették a távot, melyek igencsak figyelemre méltó eredmények.

Nagy küzdelmet hozott az U 11-esek mezőnyében Hallai Péter (Titán TC) és a nála egy évvel fiatalabb Vaszkán Milán (Gyomaendrőd, Békéscsabai AC) küzdelme, előbbi nyerte a 800m síkfutást 2:46,0 p-el; a lányoknál a 9 éves Deák Réka (HÓDIÁK) 9,47 mp-es időeredménye 60 m-en kiemelkedőnek mondható. Az U13-ban Kovács Árpád (Titán TC) messze kiemelkedett a mezőnyből: 60 m-en 8,38 mp-el, távolugrásban 500 cm-rel győzött; a lányoknál Udvari Tamara (Lencsési, Békéscsaba) 45 m-el bizonyult a legjobbnak a kislabdahajításban.

A versenyzők éremdíjazásban részesültek, melyeket ünnepélyes eredményhirdetést követően vehettek át a nagy létszámban részvevő szülők jelenlétében, velük együtt pedig mindenki egy nagyon szép matricával gazdagodhatott. A következő és egyben szezonzáró Sport XXI-es eseményre a legközelebbi hétvégén, május 12-én Békéscsabán kerül sor a Pálya 1 verseny keretein belül. (Vaszkán Gábor DKMR koordinátor)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.