15. AKTIV döntő Székesfehérváron

Az ARAK AKTIV 15. döntője  részvételi rekordot és remek versenyeket hozott. A fináléban az iskolák válogatottjai gáláztak a fehérvári Alba Regia Sportcsarnokban, ahonnan minden résztvevő emlékéremmel térhetett haza.

 A tavaly újra gondolt AKTIV feladataiban, a döntőt megelőző 11 iskolai fordulóban, közel 1100 tanuló versenyzett. A tét a „legAKTIVabb osztály” cím megszerzése volt, a döntőt gála jelleggel rendezte meg az ARAK. Izgalmas versenyek, egymást buzdító csapattársak és a szurkolótáborok páratlan hangulata jellemezte az iskolai fordulókat lezáró eseményt.

  A futáson kívül az ugrást és a hajítást is magában foglaló ügyességi váltóverseny négy számában, 11 székesfehérvári iskola 44 csapatának részvételével az ARÉV csarnokban 440 alsó tagozatos diák vetélkedett. Ezúttal nem az eredmény, hanem a részvétel volt a legfontosabb. A helyezési pontokat elhagyva két futamban mérték össze felkészültségüket a résztvevők, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is izgalmas és látványos versenyekhez tapsolhatott a több mint 1000 szurkoló.

A nyolcadik éve futó AKTIV Programban idén már hat olyan iskola is van, ahol mind a nyolc évfolyam összes tanulója megismerkedhetett a játékos terematlétikai versenyszámokkal. Az AKTIV Programhoz korábban csatlakozott fehérvári iskolák közül négy intézményben Kölyökatlétika csoport is működik.

Az ARAK AKTIV Programjának főszponzora az E.ON Hungária Zrt., kiemelt támogatója Székesfehérvár MJV Önkormányzata, szakmai partnere a Magyar Atlétikai Szövetség. (Forrás: Borsányi Zoltán/ARAK -  foto: Ambrus László és www.szekesfehervar.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.