Az EA elnöke szerint 2023-ban Európában kell rendezni az atlétikai VB-t

Svein Arne Hansen, az Európai Atlétikai Szövetség (EA)  elnöke szerint a 2023-as szabadtéri világbajnokságnak mindenképpen Európában kell lennie. A norvég sportvezető a szövetség tanácsának lausanne-i ülésén beszélt arról, hogy az atlétika legnagyobb eseményének rendszeres időközönként vissza kell térnie a kontinensre, s szerinte a londoni, augusztusi VB is bizonyította, hogy Európa az atlétika világának központja.

Hansen egyértelműen jelezte, hogy a 2019-es dohai és a 2021-es eugene-i helyszín után újra az öreg kontinensen a sor. Először fordul elő, hogy két egymás utáni VB-t Európán kívül rendezzenek.

"- A nemzetközi szövetségnek a két következő világbajnokságot figyelembe véve biztosítania kell az európai rendezést, s meg kell fontolnia egy célzott pályáztatást a megszokott pályázati rendszerrel szemben" - idézte a szövetség hírlevele az EA vezetőjét, aki hozzátette: a világbajnokságnak ideális helyszíne Európa, ami az esemény televíziós nézettségére és szponzori, kereskedelmi bevételeire is jó hatással van.

A 2023-as világbajnoksággal kapcsolatban augusztusban Gyulai Márton, a magyar szövetség főtitkára, az EA vezetőségének a tagja jelezte: a Magyar Atlétikai Szövetség tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF), hogy Budapest rendezhesse a VB-t. Az IAAF várhatóan ősszel írja ki a pályázatot a 2023-as VB-re. (forrás: MTI)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.