Az emlékezetes csúcsközeli bronzérem ötpróbában

Zsivoczky-Farkas Györgyi az M4 Sportreggeliben / Gyulai Miklós elnök és Márton Anita a Sport7főben

Az olimpiai nyolcadik helyezett hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi  a belgrádi Fedettpályás Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett ötpróbában, amely az első dobogós helyezése felnőtt világversenyen. Az atléta hölgy az M4 Sportreggeliben  elárulta, úgy érezte ez az eredmény már nem egy kiugró teljesítménynek, hanem biztos tudásnak köszönhető

A szakág kiemelkedő hazai képviselője az egész pénteki versenynapon kiválóan teljesített, 60 gáton (8.47 mp) és magasugrásban (1,81 m) idei legjobbjait érte el, míg súlylökésben (14,95 m) és távolugrásban (6,38 m) egyéni csúcsot javított.  A 800 méter előtt így a második helyen álló osztrák Ivona Dadictól mindössze 20 ponttal lemaradva volt a bronzérmes pozícióban, a negyedik holland Nadine Broersen pedig viszonylag távol, 75 pontra volt tőle. 

A négykörös futás nagy kérdése így az volt, hogy a magyar és az osztrák atléta miként osztozik majd az ezüst- és bronzérmen, mivel az olimpiai bajnok belga Nafissatou Thiam sikeréhez nem férhetett kétség. A osztrák-magyar párharcot végül előbbi nyerte, Dadic az első helyen ért célba, ellenfele pedig harmadikként/2:15,86 p, ezzel a Budapest Honvéd atlétája a bronzérmet szerezte meg, 4731 pontos egyéni rekorddal.

Zsivoczky-Farkas Györgyi karrierje első felnőtt világversenyes érmét szerezte, egyúttal a magyar küldöttség második dobogósa lett Belgrádban, mivel aznap egy órával korábban Márton Anita megvédte címét súlylökésben. Ez a bronz volt a Magyarország 42. érme a fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságok történetében. A magyarok összesen 12 aranyat, 20 ezüstöt és 15 bronzot szereztek.

A hétpróbában U23-as EB-győztes Krizsán Xénia szintén nagyszerűen versenyzett, összeredménye, a 4631 pont szintén egyéni rekord. (forrás m4sport.hu)

A mellékelt linkeken megtekinthető a Zsivoczky-Farkas Györgyivel készített beszélgetés és a hétfő esti Sport7fő adásában nyilatkozó Gyulai Miklós elnökkel és Márton Anitával készült riport.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.