Bemutatták a formaruhákat Győrben

Sajtótájékoztató az EYOF városában

Ingyenesek lesznek a 14. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál  versenyei, de a látogatáshoz regisztrációs jegy szükséges, amelyet hétfőtől lehet megváltani - hangzott el az esemény formaruháit, valamint gyémánt-, arany-, ezüst- és bronzfokozatú támogatóit bemutató szerdai sajtóeseményen Győrben.

Az egyéni sportágakban külön kell majd regisztrálni a délelőtti versenyekre és a délutáni döntőkre, a csapatsportágak esetben pedig mérkőzésenként lehet jegyet foglalni. Egy szurkoló maximum négy jegyet kaphat. Domanyik Eszter, a győri önkormányzat városmarketing és programszervezési főosztályvezetője elmondta, hogy a belépőket a jegymester.hu oldalon és a győri Baross úti Látogatóközpontban lehet lefoglalni. A jegyeket a sportesemény ideje alatt a nézőtéri bejáratoknál is meg lehet váltani és átvenni.

A július 23-án este fél kilenckor az ETO Parkban kezdődő nyitórendezvényre - amely az olimpiai nyitó ceremóniákhoz hasonlóan látványos műsort ígér - tíz euróba kerülnek a jegyek.
Véglegessé váltak a versenyek helyszínei is. A kézilabdát az Audi Arénában, a fiú kosárlabdát a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskolában, a lány kosárlabdát az Egyetemi kosárlabda csarnokban rendezik. A röplabdamérkőzéseknek az Egyetemi Csarnok, a kajak-kenu versenyeknek az Aranypart II ad otthont. A kerékpárversenyek a Városháza elől indulnak majd.

A tenisz, a cselgáncs, a torna és az atlétika  küzdelmeit az Olimpiai Sportparkban, az úszást pedig az Aqua Sportközpontban tartják.
Az eseményen bemutatták az EYOF formaruháit is, amelyeket Tánczos Anita tervezett. A férfi öltözék karcsúsított tengerkék színű öltöny. A casual öltözet camelszínű sportzakóból és pamut ingből áll. A női ruházatot ujjatlan blézer, nadrág és szoknya, valamint arany-rózsaszín selyem felső alkotja.
A királykék színű díjátadó ruha szabását a Győr, a folyók városa szlogen inspirálta.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) húsz, az EYOF gyémánt-, arany-, ezüst- és bronzfokozatú támogatóival írt alá szerződést.
A gyémántfokozatú vállalatok között van az Audi Hungaria Zrt., amely összesen 75 járművet, köztük Audi A3 és A7-es modelleket biztosít a rendezvény lebonyolításhoz.

Az előkészítő munkálatok következő állomása kedden a csapatvezetői értekezlet lesz, amikor Győrben megismerkednek a résztvevő országok képviselői a helyszínekkel. Az olimpiai láng május 24-én érkezik Győrbe Rómából, ahol egy nappal korábban gyújtják meg. A lángot ezt követően végig viszik az országon.
Az EYOF-ot július 23. és 29. között rendezik Győrben. A 14 és 18 év közötti fiatalok versengésén tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek, 50 országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít. (MTI)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.