Címvédés és előrelépés a felnőtteknél Kecskeméten

11 klub nyert aranyérmet a mezei OB-n/ Eredmények

Gregor László  megvédte mezei bajnoki címét, Bőhm Lilla  tavalyi bronzérmét váltotta aranyra  Magyarország 109. Mezeifutó Országos bajnokságán. A Kecskeméten megrendezett nagy hagyományú versenyen a férfiaknál Kovács Benjamin és Szögi István állhatott még fel a dobogóra - Juhász Balázs, Jenkei Péter és Hováth György előtt. A férfi bajnokság első hat helyezettje a Fancsali András emlékverseny  díjazásában is részesült.

A női felnőttek befutójában a győztest a címvédő Kácser Zita és klubtársa, Gulyás Vera követte dobogós helyen a célban. A táv teljesítése alapján U23 bajnokot is hirdettek, Kovács Benjamin és Weiler Virág  nyakába került a korcsoport aranyérme.

 A további utánpótlás bajnokságok győztesei, juniorok: Lendvai András és Pavuk Tira – ifjúságiak: Palkovits István és Lendvai Luca – serdülők: Zsetnyai Ákos és Horváth Karolina – újoncok: Kovács Ferenc és Csuta Dorottya. Az OB-n egyéniben és csapatban összesen 11 szakosztály nyert bajnokságot, legtöbbet a VEDAC/6  első hellyel. Őket követi a „dobogón” a Kopp Békéscsabai AC/5 és a Győri AC/3 arannyal.

Legeredményesebb klubként a Munka vándordíjat  az évek óta a mezeifutás fontosságára hangsúlyt fektető és az OB-kon sikeres VEDAC  atlétái vehették át ismét. (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.