Dr. Kulcsár Krisztián a MOB új elnöke, Gyulai Miklós az elnökség tagja

Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vívót, dr. Kulcsár Krisztiánt  választották elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi tisztújító közgyűlésén. A döntés a második körben született meg: Kulcsár Krisztán 108, míg Borkai Zsolt - aki 2010-től irányította a szervezetet - 51 voksot gyűjtött be, azaz a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója lett a MOB új elnöke.

A négy alelnök  jelöltből Orendi Mihályt (114 szavazat) és dr. Deutsch Tamást (102) választották meg. Elnökségi tag  lett Vári Attila, Schmidt Gábor, dr. Magyar Zoltán, Markovits László, Imre Géza, Gyulai Miklós, Pálinger Katalin és dr. Kovács Antal. A Felügyelő Bizottság elnöke újra dr. Dávid Imre  lett, tagja Kovács István (egy másik tagot a későbbiekben  választanak meg).

  A világbajnok, csapatban olimpiai ezüstérmes párbajtőröző Kulcsár Krisztián elmondta, programja a partnerségen alapszik. "- Elsősorban a sportolókkal és az edzőikkel való partnerségen. Mindenekelőtt a körülményeiken tudok javítani, és azon, hogy ne forduljon elő olyan, hogy a MOB elnöke nem tud időt szakítani valamelyikükre. Az elnöki poszt nem lehet másodállású funkció, nem lehet elérhetetlen a tagság számára" - fogalmazott, jelezve, partnere kíván lenni az állami sportirányításnak is, változást ígért, napi szinten együttműködést. 

"- Partnerséget ígérek a nemzetközi tagszövetségekkel, mert hiába a kiváló eredmények, a nemzetközi súlyunk ettől messze elmarad. Nyelvtudásomnak, kapcsolatrendszeremnek köszönhetően ebben a munkában személyesen is aktívan veszek részt. Partnerséget óhajtok kialakítani a hazai üzleti élettel. Az állami támogatáson túl piaci alapú szerződésekre is szükség van. Hosszú távon ugyanis csak utóbbira lehet alapozni, hiszen az biztosít független gazdálkodást" - nyilatkozott.   

Kiemelte, a kommunikáció terén többre van szükség, mint egy jó honlapra és sajtótájékoztatóra. Úgy vélte, a MOB összességében jó úton jár, de válaszúthoz érkezett. "Elengedhetetlen a piaci szereplők felé való nyitás és a sportlétesítmények utóhasznosításának felmérése, mert ez vezeti Budapestet a nagy álomhoz, az olimpiai pályázathoz" - jelentette ki Kulcsár Krisztián.    

A tisztújításokat megelőzően a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén a tagok egyhangúlag elfogadták a különböző jelentéseket, így a riói nyári olimpiai szereplésről készült beszámolót is  (forrás: olimpia.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.