Elhunyt Tarjányi Eszter

Ötvenöt éves korában elhunyt Dr.Tarjányi Eszter, a nyolcvanas évek kiváló atlétája. Az MTK VM versenyzőjeként 1983-ban 400 gáton elért 58,57 másodperces  legjobb eredménye napjainkban is az örökranglista legjobb tíz eredménye között található. 100 gáton 13,40 mp  idővel tagja a versenyszám élcsoportjának.

A nevelő egyesületében, a Bp.Honvédban korosztályos bajnoki és csúcseredményeket elért gátfutó pályafutása során nyolcszor volt tagja a válogatottnak, többször állt felnőtt bajnoki dobogón. A sportágat magas szinten művelő, céltudatos atlétanő sérülések miatt korán kénytelen volt búcsút mondani az aktív versenyzésnek – amely után a tudományos munkában ért el sikereket. Irodalomtörténészként a kandidátusi címig vitte, Arany János kutatóként a legjobbak között tartották számon, több könyv fűződik nevéhez. A kétgyermekes édesanya a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense volt.

A magyar atléták közössége fájdalommal búcsúzik Dr.Tarjányi Esztertől, akinek személyiségéből, sportág szeretetéből, az eredményekért megtett útjából sokan meríthetnek erőt.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.