Fedettpályás atlétikai OB - az EB jegyében

A korábbiaknál nagyobb csapatot, akár 12-14 versenyzőt is nevezhet a Magyar Atlétikai Szövetség a március 3-5-én sorra kerülő belgrádi Fedettpályás Európa-bajnokságra. A létszám a hétvégi országos bajnokság után válhat véglegessé.

Spiriev Attila  sportigazgató az MTI-nek pénteken elmondta, a helyszín közelségét szeretnék kihasználni, valamint azt is, hogy számonként egy versenyző szint nélkül indítható. Az európai szövetség először határozott meg nevezési eredményeket a fedett EB-re, ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy enélkül is lehessen számonként nevezni egy atlétát, ha nincs mellette szintes.

A válogatottból éremesélyes a címvédő és idén is jó formában versenyző súlylökő Márton Anita, valamint a 110 m gáton Eb-ezüstérmes Baji Balázs, aki csütörtökön országos csúcsot (7.54 mp) f utott 60 m gáton. Ugyancsak biztos a helye a csapatban a két többpróbázónak, az EB-negyedik Krizsán Xéniának és az EB-ötödik Zsivoczky-Farkas Györgyinek.

Több számban a hétvégi OB-n dől el, kiket indít a MASZ.Belgrádban. A nevezési határidő február 23., ugyanakkor szintet 26-ig lehet teljesíteni. Az OB szombaton 15 órakor, vasárnap pedig 13.30 órakor kezdődik a BOK (volt Syma) Csarnokban. (MTI)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.