Fuss, ha kedves az életed!

Kölyök Atlétika mezeiverseny Kiskunhalason

A Kertvárosi Általános Iskola  ezzel a szlogennel harmadik éve hirdeti meg a futni vágyók számára ezt az egész tanévet átölelő programot, amelyhez nagyszerű terepet nyújt az iskola előtti „Zöld udvar”. A kb. 250 méter kerületű füves terület számos szabadidősport számára elérhető. A Kiskunhalasi Atlétikai Club  ezen a területen - az elkerülő útig megnyújtva - alakított ki egy 720 méteres pályát. A versenyre meghívást kapott a környék összes általános iskolája. Kiskunhalasról öt iskola vett részt a versenyen.

Nagy örömünkre elfogadta a meghívást a Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános iskola is. Nagy létszámmal jelezték részvételüket, de sajnos a buszuk elromlott, így végül is nem érkeztek meg. A városon kívülről, Jászszentlászlóról érkezett személyautóval két leány. Kiss Anna meg is nyerte az U11-esek versenyét. Szinte „énekelt a lába”, olyan könnyedén futott, ikertestvére is szépen futott, de ő rossz napot fogott ki…

Kapott meghívást Szank, Mélykút, Jánoshalma, Kiskunmajsa is, ahol atlétika vénával rendelkező testnevelő tanárok dolgoznak, de a csekélynek számító útiköltséget nem tudták előteremteni.  15-20 ezer forinton múlik egy-egy tehetség felszínre kerülése?  A következő Kölyök Atlétika verseny teremben kerül megrendezve. Remélem, arra el tudnak majd jönni.

 A résztvevő halasi iskolák nagy létszámmal képviseltették magukat. Végül is 145 fő  célba érkezővel remek hangulatú versenyt láthatott a főleg szülőkből álló nézőközönség.

A versenyek alatt a műsorvezető érdekes interjút készített a győztesekkel, melyekből kiderült, hogy sokan fociznak, van, aki csak úgy szeret futni heti egy-két alkalommal, és van, akinek már apukája is bajnok futó volt.  A múltkori Főtéri versenyünkkel és a Mezei versennyel értékes sportélményhez juthatott Kiskunhalas sportot szerető közönsége. Folytatás a következő év januárjában a III. Bácsalmási Antal Emlékverseny  terematlétika lesz. 

A versenyen többször elhangzott a futás által kiváltott egészséges életmódra felhívás: Fuss, ha kedves az életed! Szloboda Mihály versenyszervező

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.