Hajdúböszörményi Tekergő győzelmek a Nagyerdőben

Sport XXI. Kelet-Magyarország régió, mezei verseny

Jó idő, szép őszi nap volt október 22-én vasárnap a Debreceni Nagyerdőben  rendezett régiós mezei versenyen. Az esemény az ismert terepen, a 45. Rajkai Emlékversennyel  együtt került lebonyolításra, mely jó ötlet volt, mivel a gyerekek láthatták a felnőttek versenyeit: Gregor László  sokszoros magyar bajnok és az idei maraton OB-n bronzérmes Gulyás Vera  futását is.

A külső körülmények is kedvezőek voltak a gyerekek számára - homokos, dombos erdei utak jelentettek kihívást a keleti régió kis atlétáinak. A versenyszám befejezésével azonnal sor került eredményhirdetésre, a csapatok gyorsan haza tudtak utazni.

Az U11, valamint U13 korosztályokban új csapatgyőztes állhatott fel az első helyre, mind két korosztályban a Hajdúböszörményi Tekergők SE  végzett az élen. A „kids”-es iskolák versenyeit is azonos csapat nyerte - mindkét korosztályban a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Ált. Isk. és Gimnázium  volt a legjobb.

Egyéniben az U13  leányoknál Hajdú Barbara  győzött - „megvédve” előző évi U11 elsőségét; az U13 fiúknál Andirkó Csaba  volt a leggyorsabb. U11-ben Henrik Milán és Szücs Petra nem talált legyőzőre. Mindannyian a Hajdúböszörményi Tekergők Sportegyesület  versenyzői.

Jutott külön érem a kölyökatlétikai program két kategóriájában az egyéni 1-3 helyezetteknek is, ahol az elsők kupát is kaptak. A díjakat Kozák Luca, a DSC-SI U23 EB és Universiade bronzérmes 100 gátas versenyzője adta át örömmel a gyerekeknek.

A KIDS iskolák részére az érmeket Vas László szakosztályvezető és Nagy Tibor  koordinátor ajánlott fel.

Célba érkezéskor alma, meleg tea és csokoládé várta a gyerekeket, melyeket az egykoron sokszoros felnőtt bajnok és válogatott középtávfutó Benéné Lipcsei Irén  ajánlott fel a résztvevőknek.  Mint általában, most is elkísérték gyermekeiket a szülők, akik szurkoltak és versenyközben, eredményhirdetéskor boldogan örökítették meg az eseményeket.

A versenyt a Hajdú Bihar megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület és a Bihari Atlétabírók  bonyolították le, köszönet érte. Gratuláció illeti a résztvevő szakosztályokat, iskolákat, versenyzőket, edzőket, testnevelőket az elért eredményekért. 

A folytatás Nyíregyházán lesz, a decemberi terematlétikai versenyen. Nagy Tibor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.