Halász Bence a 2016-os év Legjobb utánpótlás sportolója!

A péntek délután rendezett Héraklész Díjátadó Gálán  Halász Bence, a Dobó SE atlétája és Homonnai Luca  kajakos vehette át a 2016-os év Legjobb utánpótlás sportolója címért járó elismerést.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  sportért felelős államtitkárságának rendezvényén a tavalyi esztendő korosztályos és felnőtt Európa- és világbajnokságain, valamint a riói olimpián legeredményesebben szereplő utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket részesítették elismerésben.

Szabó Tünde  sportért felelős államtitkár beszédében emlékeztetett rá, hogy a 2001 óta működő Héraklész Program húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14-23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését. Hozzátette: a programban jelenleg összesen 1450 ifjú sportoló érintett, akik közül pénteken 14 sportág 42 versenyzőjét és 30 edzőjét díjazták. Kiemelte azt is, hogy a programban támogatott fiatalok nemzetközi eredményessége folyamatosan növekszik, a riói ötkarikás játékokon pedig a magyar csapat 74 százaléka került ki a Héraklész programban nevelkedettek közül.

 A férfiaknál Halász Bence  azzal végzett az élen, hogy a junior atlétikai világbajnokságon kalapácsvetésben aranyérmet nyert. Azt a Kopasz Bálintot előzte meg, akivel a tavalyi gálán is osztoztak az első két helyen - csak éppen fordított sorrendben.
A nőknél Homonnai Luca  annak köszönheti összetett elsőségét, hogy a tavalyi ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon három aranyérmet gyűjtött be, ezzel az egész viadal legeredményesebb versenyzője lett.

  A két-négy fős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a férfiaknál a Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely  összeállítású, junior Európa-bajnok és vb-második férfi párbajtőr-válogatott, míg a nőknél a Gazsó Alida Dóra, Homonnai Luca, Pupp Noémi, Racskó Fruzsina  alkotta ifjúsági vb-aranyérmes női kajak négyes lett a legjobb.

A nagycsapatoknál ismét csak egy díjat osztottak ki, itt az ifjúsági világbajnokságon bronzérmes férfi vízilabda-válogatott tagjai vehették át az elismerést.Az összetett legjobbak/férfiak: 1. Halász Bence (kalapácsvető) - 2. Kopasz Bálint (kajakos) - 3. Siklósi Gergely (párbajtőr)  /nők: 1. Homonnai Luca (kajakos)- 2. Késely Ajna (úszó) - 3. Gercsák Szabina (cselgáncs). (forrás: MTI)
 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.