Három iskola versengett Törökszentmiklóson

Kölyök Atlétika viadal a tornacsarnokban

A törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola tornacsarnoka adott helyet október 25-én a 2017/2018-as tanév első U9-es Kölyök Atlétika versenyének. A város általános iskolái közül a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ  Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Általános Iskola  tanulói mérhették  össze gyorsaságukat, ügyességüket, erejüket  - önfeledt hangulatban.

 A verseny megnyitója után, közös zenés bemelegítéssel hangolódtak a tanulók a különböző versenyszámokra.  A 10 fős vegyes csapatok megkapták a megkülönböztető mezeket: narancs, kék és lila színekben versenyeztek. A Forma-1  pálya teljesítése volt az első kihívás, ahol „bukfencezni”, futni, szlalomozni lehetett, és akadályokat is kellett átugrani. A Békaugrás  versenyszámában a csapat ugróerejére volt szükség, a kérdés az volt, melyik csapatnak sikerül nagyobb távolságra eljutni. Következett a Sprint-gát ingaváltó, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A „Bethleneseket” külön szurkolótábor biztatta a sikeres szereplésre. Ezek a versenyszámok egy időben folytak, a következő három szám forgásban került megrendezésre. A keresztszökdelés nagy koncentrációt, gyors elrugaszkodást követelt meg a gyermekektől. A térdelésből dobás feladatnál 1 kg súlyú medicinlabdát kellett minél hosszabb távolságra eljuttatni.

A pontos végrehajtáshoz nagyon sok gyakorlásra van szükség. Nem minden versenyzőnél a dobóerő hiánya okozta a gondot. Több esetben nem volt megfelelő a dobás íve, egyensúlyukat vesztették, koordinálatlan volt a törzs és kar mozgása. A létrafutás során fontos a sebesség és a frekvencia fenntartása. A gyerekek törekedtek a pontosságra és a gyorsasságra egyaránt.

A résztvevők a verseny ideje alatt pontjaikat a tornaterem egyik sarkában elhelyezett flipchart táblán követhették nyomon. A verseny gyors és gördülékeny lebonyolításában testnevelők, atlétaedzők és hatodik osztályos tanulók segédkeztek.

A mozgalmas esemény eredményhirdetéssel zárult, a gyerekek jutalma emléklap és csoki volt, amelyet azonnal el is fogyasztottak! Élvezetes verseny volt, a kisdiákok várják a következő lehetőséget a megmérettetésre.  Kenyeres-Bata Lívia beszámolója

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.