Hatezernégyszáz pont felett szeretnék teljesíteni...

Krizsán Xénia az M4 Sport stúdiójában az EB-ről, a nyárról/ Videó

Jó formában volt, jól is érezte magát a versenyen a belgrádi Fedettpályás EB-n ötpróbában negyediként záró Krizsán Xénia. Nem véletlen tehát, hogy több számban is egyéni legjobbját hozta - de az M4 Sportreggeliben elárulta, mégis úgy érzi, rengeteg maradt még benne, "van hova előre".

Nehezen aludt el a verseny után pénteken - kezdte a beszélgetést a 24 éves sportoló.
"- Aznap elégedett voltam a teljesítményemmel, utána azért elkezd rágódni azon az ember, hogy mégis elég közel volt az az érem, mit lehetett volna másképp, és mi lett volna ha..."
Éppen emiatt érez még magában előrelépési lehetőségeket ötpróbában, akárcsak a fedtettpályáról kilépve, a szabadtéren két számmal bővülő hétpróbában is .

"- A gátfutásnál az egyéni csúcsomnak tényleg nagyon örültem, mert érzésre az első két gátam  nem sikerült tökéletesre. Futás után ilyenkor nem azt szokták kiírni az eredményjelzőre, amit én szeretnék, viszont így nagyon meglepődtem. Utána felhőtlenül mentem tovább a magasugráshoz" - idézte fel a belgrádi kezdetet Krizsán Xénia.

A hétpróbában U23-as Európa-bajnok, de most a felnőttek között vár rá a londoni világbajnokság. Nem titkolta, nagyon várja, és már számolgatta, mennyi pontra lehet szüksége, hogy bejusson a VB-n a nyolcba, mivel eddigi legjobb szereplésekor kilencedikként zárt.

"- Nem mindig jön be, amit mondok, de 6400 pont fölött szeretnék teljesíteni. Ez reális, csak sérülés ne hátráltasson" - tekintett előre az atléta. (forrás: m4sport.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.