Hazai és debreceni győzelem Nyíregyházán

Sport XXI, Kelet-Magyarország régió, teremverseny

Élménydús versenyt sikerült ismét lebonyolítani teremben Nyíregyházán, a Tanárképző főiskola atlétikai csarnokában, a Nyíregyházi Sportcentrum edzői munkaközösségének, valamint a főiskola halhatóinak és aktivistáinak és a Debreceni versenybíróknak köszönhetően. E versennyel zárult a régióban a 2017. év versenysorozata.

A házgazda szakosztály kitűnően előkészítette az atlétikai csarnokot, a versenyfeltételeket - így méltó körülményeket tudtunk biztosítani a legkisebb atlétáknak. A szervezés, lebonyolítás a szokásos módon gördülékenyen, pörgősen zajlott, két óra alatt lebonyolításra került az esemény.

Köszönhető volt ez annak, hogy a DSC- SI/ első hely U11-ben  és az NYSC / első hely U13-ban  szakosztályai komolyan vették a részvételt és a gyerekek felkészültek voltak, az edzők a lebonyolításban aktív résztvevőként segítettek, így az időrendi program folyamatosan zajlott. A versenybírók segítőkészek voltak a gyerekekkel, a részleteket a technikai értekezleten pontosítottuk a verseny megkezdése előtt.

Az eredményhirdetés ünnepélyes volt, érmekkel, értékeléssel és csokoládéval,  szaloncukorral kedveskedtünk minden résztvevő gyereknek, melyeket Benéné Lipcsei Irén  ajánlott fel.

Kedves színfoltja volt az eredményhirdetésnek, amikor elbúcsúztattuk a végzős, 2005-ben született versenyzőket, Nyíregyházán 16, Debrecenben 13 fő versenyző lépett át az újonc korosztályba. Nagy örömmel vették fel a MASZ által adott „Újonc lettem” pólókat az eredményhirdetésnél.

14 csapat vett részt a versenyen 7-7 csapat kicsiknél és nagyoknál.  A versenyen folytatódott a két nagy szakosztály vetélkedése és sikersorozata, mivel ismét egy-egy győzelmet arattak. A Nyírsuli kihasználta, hogy helyben vannak, és Ők indították a legtöbb csapatot, a rendezvényen ismét sok szülő volt jelen. Sajnos a kisegyesületeket nem sikerül bevonni a versenyekbe, többnyire anyagi okok miatt.

A Nyíregyházi Sportcentrum Atlétikai szakosztálya meghívta az eseményre a velük együttműködő, a gyerek atlétikai programban résztvevő iskolákat. Ebben a versenyben négy csapat vett részt, és a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Ált. Isk. és Gimnázium  csapata nyert mindkét korcsoportban.  A gyerekprogramban résztvevő iskolák szívesen vesznek részt a versenyen, ők külön kategóriában szintén díjazásban részesülnek.

Valamennyi iskolai csapat tagjai emlékérmeket vehettek át melyet az NYSC és a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület ajánlott fel. A versenyen öt számot bonyolítottunk le: sprintváltó, gátváltó, 3-5-ös ugrás, zsámolyszökdelés, medicinlabda dobás előre.

Az edzők jónak tartják a versenyszámokat, a versenylehetőséget és a programot, mivel a téli felkészülés monotóniáját versennyel törjük meg, egy kirándulással és verseny sikerélményével. Jó a csapatverseny jelleg, gyorsan rendezhető, a résztvevők egymással és egymásért küzdenek, a rendezvény segíti, hogy a gyerekek sportági sikerélmény által az atlétikánál maradjanak a sportágak versenyében.

A verseny után jó hangulatban távoztak a gyerekek és edzők. A szülők jónak ítélték, hogy pörgős rövid versenyt rendeztünk, gyors eredményhirdetéssel. Mindannyian várják már a következő, a januárban szintén Nyíregyházán sorra kerülő teremversenyt, mely helyszín ideális a terematlétikára.

Gratulálok valamennyi gyermeknek, felkészítő edzőiknek, és köszönet a házigazdáknak és a  debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért. Nagy Tibor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.