Hét egyesület, 229 befutó Tatabányán

Sport XXI, Közép-Dunántúl Régió, mezei verseny

A TSC-Geotech atlétika szakosztálya hagyományosan a tatabányai Csónakázó tó környékén látta vendégül a régió gyermekeit a mezei futóversenyen. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, napsütés és a kezdésre már szélcsend is fogadta a jövő atlétáit.

  A három nagy egyesület - ARAK Up. Akadémia, TSC-Geotech és VEDAC - mellett Esztergom-Gyermely, a biatorbágyi Viadukt SE, Bokod-Környe, és a Tatai AC  indított gyermekeket. Az esemény vonzotta az érdeklődőket, a szülők mellett a helyi televízió is forgatott.

Az U11-es korcsoportban 127-en teljesítették a két kört. A legtöbbjükön látszott, hogy nem ismeretlen számukra ez a jellegű futás. Az idősebbeknél/U13  már a jobban felkészített atléták nagyobb különbségeket produkáltak a célkapuban.

A lányok indultak többen, 57-en, míg a fiúknál 45-en értek célba. A hét egyesület összesen 229 versenyzője 12 fővel meghaladja az eddigi legmagasabb, egy évvel ezelőtti létszámot!

A kicsiknél az ARAK Up. Akadémia  versenyzői, az idősebbeknél a VEDAC  csapat tagjai nyakába került a Sport XXI. program által biztosított aranyérem.

Egyéniben hazai versenyzőknek, Mayer Zsombornak és Árvai Róbertnek, a lányoknál a fehérvári Bese Mirtillnek és a veszprémi Rédlig Renátának  járt az arany! Tölgyesi Előd koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.