Huszonöt fiatal atlétát fogadott be a Zalaszám ZAC

A Sport XXI program és a serdülő korcsoport utáni feladatok következnek

Negyed százados hagyományt tett ünnepélyessé Zalaegerszegen, a Városi Sportcentrumban a Zalaszám ZAC  elnöksége. Idén először kaptak bizonyítványt azok az atlétapalánták, akik sikeresen teljesítették a tantervi anyagot a Sport XXI programban, illetve értek el megfelelő teljesítményt a serdülő korosztályban.

A Sport XXI 13 éves fiataljai jövőre már az országos versenyeztetési programban egyesületi edzők irányításával készülhetnek. Most 17 atléta reménység Csiszár Attila  utánpótlás szakágvezetőtől vehette át az oklevelet és a befogadó nyilatkozatot - a Zalaszám ZAC 15 éves serdülő versenyzői közül pedig Kámán Ferenc  vezetőedző fogadott be 8 fiatalt a szakágakba.

Megható pillanatok részesei voltak a nevelő-, a befogadó edzők és a gyerekek is. A megszokott, megszeretett felfedező edző helyett más környezet, másik edző, más célok elérése egy pici félelemmel, ugyanakkor kíváncsi várakozással töltötte be a lelkeket. De félni nem kell, hiszen a Zalaszám ZAC és az új rekortán pálya  - mint edzés színhely - összeköt.

Kámán Ferenc  a Sport XXI program országos koordinátoraként és a Zalaszám ZAC vezetőedzőjeként érdekelt volt az "adok-kapok" programban. " - A Kölyök Atlétikára épült Sport XXI program jó. A lényege, hogy az iskolákban népszerűsíteni tudjuk a sportágat, valamint utánpótlás bázist nyújtsunk az atlétikai kluboknak. A feltételek adottak.

A program sikere a megszállott és felkészült oktatókon fog múlni. Vezetőedzőként mondhatom, nagy örömmel fogadjuk a 25 palántát. Az ő felkészítésüket, fejlődésüket, sikeres pályafutásukat pedig nagy tudású kollégáim biztosítják. A Zalaszám ZAC minden feltételt biztosít a sikerekhez."- mondta a tapasztalt szakember. (forrás: Zalaszám-ZAC)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.