Idei és távlati tervekről volt szó

Márton Anita és Eperjesi László nyilatkozott az m4sport.hu-nak

A 2017-es évre az olimpiai bronzérmes Márton Anita  két fő célt fogalmazott meg: szeretné megvédeni címét a belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon, az augusztusi, londoni szabadtéri világbajnokságon pedig érmet akar szerezni súlylökésben - és távolabbra is tekintett az m4sport.hu  kamerája előtt.

A 28 éves békéscsabai atléta elmondta, hogy nem sokat változott az élete a tavalyi, riói játékokon elért harmadik helye után, ugyanúgy kezdte el a felkészülést, mint az előző években, és ugyanazzal a csapattal dolgozik, mint korábban. 

Edzője, Eperjesi László  ugyanakkor elárulta: az elmúlt évekhez képest óriási előrelépés, hogy most egy fűtött tornateremben tréningezhetnek, tanítványa pályafutásában erre még nem volt példa. "- Ez azt jelenti, hogy ha kint mínusz 15 fok volt, akkor bent is, és ott voltunk kénytelenek készülni" – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, a körülményeik jóval gyengébbek, mint a külföldi riválisoké, de ők ebből tudják kihozni az eredményeiket, és erre nagyon büszkék.

A fedett pályás EB-t március elején rendezik Belgrádban, azon Márton Anitának címvédőként egyértelműen az újabb győzelem a célja, az augusztusi, londoni szabadtéri VB-n pedig szeretné begyűjteni pályafutása első szabadtéri világbajnoki érmét. A távolabbi tervekre is kitérő videó-interjú a mellékletben megtekinthető. (forrás: MTI, m4sport.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.