Ismét színvonalas Kölyök Atlétika verseny volt Békéscsabán

110 gyermek versenyzett az U9 korosztályban a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában  megrendezett eseményen.

A Magyar Atlétikai Szövetség által támogatott versenyrendszer alapján Tóth Sándor  mesteredző kiválóan összeszokott versenybírói csapata gördülékenyen bonyolította le az eseményt, amelyen a MASZ által támogatott Kölyök Atlétika csoportok vettek részt.

A club égisze alá a rendező iskolán kívül az Lencsési ÁI, a gyomaendrődi Kis Bálint ÁI és a szeghalmi Tildy Zoltán ÁI  tartozik, de jelen volt még a békési Dr. Hepp Ferenc ÁI és a Nagyboldogasszony ÁI Csanádapácáról  is.

A nagyobb iskolák 20-20 fővel jelentek meg - a 110 gyereket 11 db 10 fős csapatokba osztottuk, iskolánként általában 2-2 gyerek került be egy adott csapatba, és a különböző színű mezek alapján neveztük el őket.

Vaszkán Gábor  versenyigazgató, a Kölyök Atlétikai Program Dél-alföldi Régió koordinátora üdvözölte a gyerekeket, tájékoztatta a jelenlévőket a versenyrendszer lényegéről, majd megköszönte a csoportvezetők felkészítő munkáját és ismertette a lebonyolítás menetét.

A gyerekek közül többen már nagyon várták a jól sikerült novemberi verseny folytatásaként a mostani játékos sportdélelőttöt.

A rendezvényen a gyerekek nyolc versenyszámban indultak, melyeket forgószínpad szerűen cseréltek. Az első körben a Forma 1, a szöcskeugrás és a medicinlabda lökés számokat teljesítették, majd a 4. fordulóban az aktuális állás alapján a sprint-szlalom váltóban 4-4 csapat egyszerre versenyzett, - ez rendkívül izgalmasra és látványosra is sikerült egyben.

A következő körben a rúdugrás, ugráló kötelezés és rakétahajítás került lebonyolításra, majd egy gyors számítás eredményeként az utolsó versenyszámra az állóképességi versenyre került sor, az aktuális pontszámok alapján rangsorolva a csapatokat. Ebben a versenyszámban a gyerekeknek a küzdőteret kellet körbe futniuk 4 percen keresztül, melynek során egy-egy kört teljesítve a kislabdákat az egyik zsámolyból a másikba kellett átteni.

Mivel a játékos szórakozás mellett mégis csak egy verseny volt, eredményt is kellett hirdetnünk, a mai napon a legjobban a világos zöldek csapata versenyzett, megelőzve a második helyezett narancssárgákat és a harmadik helyezett világos kékek csapatát. Minden induló a sportesemény végeztével egy nagyon szép oklevelet vehetett át.

Külön dicséret illeti a Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelés munkaközösségét, akik kiváló feltételeket biztosítottak a verseny zökkenőmentes megrendezéséhez.  Vaszkán Gábor. Kölyök Atlétika Dél-Alföld Régió, koordinátor.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.