Játékos Kölyök Atlétika verseny Dunakeszin

Harmadik egyesületi Kölyök Atlétika versenyét január 25-én rendezte meg a Dunakeszi Vasutas SE. A klub futófolyosóján, a Magyarság pályán 32 fő U9-es korcsoportú gyermek versenyzett. ez volt a második alkalom, hogy a szakosztály az U9 korosztálynak bonyolított le terematlétikai versenyt.

A vetélkedésen három általános iskola (Kőrösi Cs. S. Ált. Isk., Bárdos Lajos Ált. Isk., és a Fazekas M. Ált. Isk.) csapatai vettek részt. A negyedik résztvevő meghívottként a Váci Reménység  egyesület egyik Kölyök Atlétika csoportja volt. Minden csapat 8-8 főből állt és más-más színű mezekben mérték össze ügyességüket.

A gyerekeket és a szurkoló szülőket Bottyán Tibor, a Dunakeszi VSE szakosztályvezetője és egyben az esemény szervezője köszöntötte. Tájékoztatta a jelenlevőket a verseny céljairól és ismertette a lebonyolítás menetét. A csapatok az előre előkészített csarnokban hat versenyszámot teljesítettek, forgószínpad szerűen.

 A kiadott szempontok alapján a következők voltak a versenyszámok: keresztszökdelés, dinnyedobás, ugrálókötelezés, helyből távol, sprint-gát ingaváltó és a befejező állóképességi futás.

A jól előkészített verseny, ha szerényebb körülmények között is, de a gyerekek részére is ismerős futófolyosóban zajlottak. Az influenza miatt sok volt a kényszerű távolmaradás, ezért az iskolák csak egy-egy csapattal álltak rajthoz.

Ennek a kellemes szerda délutánnak a célja a játék és a szórakozás volt, amelyet a szülők külön kérésére rendeztük hét közben. Mindenki jóérzéssel térhetett haza, mert az összes versenyző gyermek oklevelet, csokit és az elért helyezéstől függően még érmet is vihetett magával. A verseny lebonyolításában a Dunakeszi Vasutas SE edzői, idősebb atlétái és a szülők segítettek. Köszönet érte mindenkinek!  Bottyán Tibor DVSE szakosztályvezető

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.