Jó teljesítmények, jó rendezés Szegeden

Sport XXI, Dél-Alföld Régió, mezei verseny

Szegeden a Városi Sportpálya körül kialakított füves területen került megrendezésre a régió mezei futóversenye, amely a Magyar Olimpiai Bizottság által finanszírozott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló, hét versenyből álló régiós versenysorozat idei első szabadtéri állomása volt.

 A Kölyök Atlétika Program folyamatos térhódításának és a testnevelő, edző kollégák aktivitásának köszönhetően egyre népszerűbb versenysorozat egy újabb régiós rekordot tudhat magáénak, hiszen a szombati versenyen 218 matrica talált gazdára!

Másodízben vettek részt a szegedi iskolai csoportok, egyesületi versenyzők és remélhetőleg a jövőben a többi versenyeinkre is el fognak látogatni. Menyhárt Zoltán  szervező és rendezői csapata rendkívül hasznos munkát végzett, kiválóan előkészített pálya és feltételek vártak a gyerekekre, a 650m-es kijelölt pályán az U9 korosztály egy kört, az U11 korosztály kettő kört (1300m), míg az U13-asok három kört (1950m) teljesítettek.

  Az U9-eseknél  egyéniben hirdettünk dobogósokat, itt a fiúknál Kiss Martin (Békéscsabai AC), a lányoknál klubtársa Simon Emma végzett az élen. A mezőnyben 24 kis atlétapalánta vett részt. 

Az U11 korosztályban, 87 pontot teljesítve legeredményesebbnek a Békéscsabai Atlétikai Club csapata bizonyult, nagy fölénnyel megelőzve a HÓDIÁK- ot (177 pont) és az Algyő csapatát (206 pont).

A mezőnyben 96 fő indult, a fiúknál hatalmas futással Vaszkán Milán (Békéscsabai AC) végzett az élen, a lányoknál Baka Edina (Gyulai AC) győzött.

  Az U13 korosztály csapatversenyét 116 pontot teljesítve a házigazda TITÁN TC nyerte a 191 egységet gyűjtő Békéscsabai AC és a 239 pontos Algyő előtt.

Ebben a mezőnyben 98-an értek célba, közülük a leggyorsabb a fiúknál Zahorán Milán (Békéscsabai AC), míg a lányoknál Kiss Petra (Gyulai AC) voltak, mindketten magabiztos győzelmet aratva.

A verseny befejezését követően 10 perccel eredményt hirdettünk, ahol a dobogós csapatok és egyéni versenyzők gyönyörű érmeket, az összes résztvevő pedig matricát kapott.

A következő versenyünk május elején Békéscsabán az egyéni pályaverseny lesz. Vaszkán Gábor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.