Kecskeméti és szolnoki sikerek az idényzárón

Sport XXI, Alföld régió, teremverseny

Összesen 13 csapat részvételével fejeződött be az év a régióban. A kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola Sportcsarnoka  ideális helyszínt biztosított a Szolnokról, Kiskunhalasról és a helyi iskolákból verbuválódott U11 és U13 korosztály csapatainak. A megnyitón és a verseny elején tiszteletét tette Kámán Ferenc a Sport XXI országos koordinátora is. Megemlítette, hogy a 2005-ös születésűeknek januárban már egy „másik dimenzióban” az Újonc korcsoportban kell majd helyt állniuk. 

A verseny a sprint váltóval kezdődött, majd a három ügyességi versenyszámban teljesítették a feladatokat a két korcsoport versenyzői. A befejező  Forma 1-es futásra már egy közlekedési baleset miatt késő szolnoki atléta palántákkal kiegészülve vágott neki a mezőny. 

Az U11-eseknél minden kétséget kizáróan Bencsik Pál  tanítványai, a Szolnoki Széchenyi Körúti Általános iskola  fiai végeztek az élen. A nagyoknál  hazai siker született. A KARC „A”csapata  győzött.

A verseny értékelésekor kiderült, hogy szinte csak pár cm, vagy mp döntött a helyezéseket illetően. Reméljük a most „elballagott” leendő újoncok szép eredményeket fognak elérni az utánpótlás korosztályokban.

Erre a lassan javuló infrastrukturális lehetőségek és az edzői feltételek is adottak a régióban.  Szloboda Mihály koordinátor  

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.