Kettős szolnoki győzelem a napsütésben

Sport XXI, Észak-Alföld Régió, mezei verseny

Március 25-én a Szolnoki NEFAG erdészeti vadasparkjában jó idő, kellemes meleg, gyönyörű tavaszi nap koronázta a régió mezei versenyét, amely az előző hétvégi esőzések miatt került erre az időpontra. Jó döntés volt a halasztás.

Ecseki Tibornak, a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola szakosztályvezetőjének és munkatársainak köszönhetően jól előkészített versenyközpont, ideális terepű pálya és eredményhirdető hely várta a gyerekatlétákat. A házigazdák nemcsak a rendezésben jeleskedtek, hanem edzőik által jól felkészített gyerekeket is hoztak a rendezvényre. A Sport XXI mezei versenyen mindkét korosztályban a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola  csapatai nyertek, a Debreceni Sportiskola   és szolnoki iskolák, valamint a nyíregyházi  csapatok előtt - akik nagy busszal, és jelentős létszámban érkeztek a versenyre.

A klasszikus mezei futás és a nyolc fős csapatverseny hasznos része a programnak, mert a versenyzők megismerkednek a mezőnyös mezei futással. A táv az U11-nél kb. 2000 m, míg az U13-nál 2400 m volt. A külső körülmények jók voltak, az erdei környezetben az eredményhirdetés is színvonalas volt.

A szolnoki és debreceni versenybírók munkáját dicséri, hogy gyorsan hirdettek eredményt a csapatoknak, az egész verseny az eredményhirdetéssekkel együtt két óra alatt lezajlott, amelynek a szülők nagyon örültek. Díjátadásnál Ecseki Tibor, a versenybíróság elnöke, valamint Vas László  az NYSC vezetőedzője adta át az érmeket.

Örvendetes volt, hogy eljöttek a „Kids”-es iskolák, itt az U13-nál és U11-nél is a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Ált. Isk. csapata szerezte meg győzelmet a - utazásukat a támogató szakosztály, az NYSC finanszírozta, hisz en a rendezvényre 180 km-t kellett utazni a nyíregyháziaknak.

Egyéniben kiemelkedő eredményeket értek el az U11 korcsoportban Rehó Milán, Molnár András Szabó Boldizsár  nyíregyházi-, és Belányi Vera NYSC, Szarvas Hédi és Szabadi Melinda szolnoki versenyzők. U13-ban Pécsi Levente NYSC, Kovács Gábor szolnoki-, és Kuszkó Lara DSC-SI, Korpás Fanni, Várbíró Lara Szolnoki SC SI indulók futottak kitűnően.

Jutott külön érem a Kölyök atlétika mindkét kategóriájának és nemének, valamint az egyéni 1-3 helyezetteknek is, a díjakat Vas László  szakosztályvezető és Nagy Tibor  koordinátor ajánlotta fel a gyerekeknek. A célban csokoládé várta a beérkezőket, melyet Benéné Lipcsei Irén  ajánlott fel a gyerekeknek, mint mindig.  Megtisztelte a rendezvényt és díjat adott át a támogató NEFAG Szolnoki Erdészetének és Vadasparkjának munkatársa, Csikós Eszter.

A következő esemény a pályaverseny, melynek tervezett helyszíne a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion, április 22-én. Reméljük, ismét sokan leszünk, még több iskolával! Nagy Tibor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.