Kilenc fiatal magyar futó indul a mezei EB-n

Vasárnap a közeli Somorján rendezik az év utolsó kontinens bajnokságát

A szlovákiai Somorja/Samorin  a házigazdája az idei Mezei futó Európa bajnokságnak, ahol a  nevezések alapján 37 országból 576 sportoló áll rajthoz. Tervezi indulását a két felnőtt címvédő, és több olyan atléta is, aki az előző EB-ken volt eredményes. Külön érdekesség, hogy a norvég válogatottban pályára lép mindhárom Ingebrigtsen fivér  és előszőr rendeznek vegyes váltó futamot az EB-k történetében. Az év utolsó kontinens bajnokságán a magyar színeket kilenc futóatléta képviseli.

„-Tehetséges fiatalokkal veszünk részt a viadalon – mondta Csoma Ferenc csapatvezető a honlap megkeresésére. -  Csapatban két korcsoportban leszünk érdekeltek. A junior nők versenyében, amelyre sok nevezés érkezett, látok lehetőséget, hogy a már erős versenyeken bizonyított atlétáinkkal az élen a mezőny első felében, a legjobb tízben végezzünk. A férfi U23 csapatunk is jó erőkből áll, tisztes helytállás itt is várható.

Egyéni helyezésekre tekintve jó állapotban áll rajthoz a junior Tóth Lili Anna. A férfiak hasonló korcsoportjában a 17 éves Palkovits Istvánnál a távlati célok a meghatározók, a nemzetközi versenyek légkörének megismerése és a tapasztalatszerzés, de ez a szempont vonatkozik még a többiekre is. Felnőtt és sérülésből felépülő utánpótlás korú atléta indulását nem terveztük.”

A magyar válogatott december 8-án, pénteken autóbusszal utazik az EB helyszínére. A verseny 10-én, vasárnap 9,00 órakor kezdődik, az Európai Atlétikai Szövetség honlapján 8,45-től lesz elérhető az élő közvetítés. (ml)

Az utazó csapat,

U23 férfi: Juhász Balázs, Pápai Márton, Bertalan Renátó - U20 férfi: Palkovits István  - U20 női: Tóth Lili Anna, Pavuk Tíra, Mógor Boglárka, Máté Anna, Hornyák Anna -  Kísérők: Csoma Ferenc csapatvezető, Fazekas Gáspár edző Urbanikné Rosza Mária edző, Horváth Márton, masszőr    

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.