Kiskunhalason mezeizett a régió

Sport XXI, Alföld régió, mezei

Az őszi szünet első napjára esett a régió mezei versenye Kiskunhalason. Az időjárás kicsit ráijesztett a szervezőkre, de a rajt időpontjára szépen felszáradt a fű, az erdei ösvényről is elkerült a fák lehullott lombtakarója. Kicsit hűvös, őszies, szeles, de mezei-erdei futásra alkalmas idő várta az Alföld régió csapatait. 

Szép számmal érkeztek versenyzők Szolnokról, a sportiskolából és Kecskemétről ,a Zrínyi és a Lánchíd iskolákból álló KARC-os csapatből. A Kiskunhalasi Atlétikai Club  versenyzőivel együtt közepes létszámú mezőnyök vágtak neki a távoknak.

Az első futam az U11-esek részére kiírt 1500 méteres táv volt. Fiúk és a lányok egyszerre rajtoltak. a 43 célba érkező közül 22 leány teljesítette a távot. A fiúknál Halász Gergő (KARC), Kaszap Bence (KAC) és Koleszárik Bence (KARC) volt a sorrend.

A lányoknál hazai versenyző ért először célba. Kiss Anna Jászszentlászlóról jött segíteni a halasi csapatot -  a versenyben abszolút ötödikként végzett. Nem sokkal mögötte Szarvas Hédi Szolnokról (6.) és Varga Médea KAC (10.) következett a sorban. 

Az U13-asok nemenként külön futottak. Először a lányok teljesítettek egy kis kört, majd egy 1500-ast, összesen 2200 métert.

A 19 célba érkező közül elsőként Várbíró Larina (Szolnok) jelent meg az ösvény végén. Magabiztosan előzte meg a hazai színekben versenyző Patocskai Emesét és Viszmeg Ninettát.

A 17 főt számláló fiú futamot meggyőző fölénnyel nyerte a kecskeméti Rabb Bálint. A második helyen, az időközben közel száz fős szurkolótábor buzdításának hatására nagy hajrában a KAC-os Kocsi Levente ért be, pár méterrel megelőzve a szolnoki Tószegi Tamást.

Csapatversenyben az U11-eseknél kecskeméti, az U13-asoknál hazai  győzelem született. 

A versenyt színesítette egy óvodás futás és az U9-esek  számára kiírt 4X600 méteres páros váltófutás. Ebben a versenyben Szolnok, KAC és Kecskemét Zrínyi volt a sorrend. 

A 103 főt mozgósító esemény izgalmas és tanulságos versenyeket hozott. A résztvevők mindegyike oklevelet és csokit kapott.  Szloboda Mihály koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.