Kiváló hangulat, kiskunfélegyházi győzelmek

Sport XXI, Dél-Alföld Régió, teremverseny

192 versenyző vett részt Kecskeméten, a Lánchíd utcai Általános Iskola tornatermében megrendezésre került Terematlétika 1 versenyen, amely a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott, a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló sorozat első állomáshelye volt 2017-ben és a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club szervezésében került megrendezésre.

Adamik Zoltán szakosztályvezető a megnyitó ünnepség elején köszöntötte a megjelenteket és örömének adott hangot, hogy ismét ilyen nagy létszámban látogattak el városukba a csapatok, hogy megküzdjenek egymással. Vaszkán Gábor  régiós koordinátor a verseny előtt köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy a Kölyök Atlétika Programból sok 2008-as tanuló csatlakozott a Sport XXI. Program versenyeihez.

A lebonyolítás során elsőként a gátváltóra került sor, mellyel egy időben tíz helyszínen versenyeztek a csapatok a három ügyességi számban: medicinlabda lökés, zsámolyszökdelés- illetve keresztszökdelés. A záró versenyszám a sprint-gát váltó volt, amire az irodai munka gyors és precíz munkájának eredményeként a négy szám aktuális sorrendje alapján lettek rangsorolva a csapatok.  A kiváló rendezői gárda gördülékenyen látta el ismét feladatát.

A versenyre 24 csapat nevezett, a legtöbben a szervező KARC-, illetve a Kopp Békéscsabai AC bázisiskoláiból érkeztek, a békéscsabai, gyomaendrődi és szeghalmi gyerekekkel együtt, de mindkét korosztályban 2-2 csapattal képviseltette magát a Békési DAC is a Dr. Hepp Ferenc ÁI és a Szegedi KIRG csoportjaival.

U11-es csapat 11 indult, közülük a minden számban első, a versenyrendszerbe ezúton visszakerülő Jövő Bajnokai Kiskunfélegyháza győzött 54,5 ponttal, megelőzve a  Békéscsaba Lencsési ÁI és a Kecskemét Lánchíd utcai ÁI  csapatait. Az U13 korosztály küzdelmeiben 13 csapat vett részt, az aranyérmet itt is a Jövő Bajnokai  csapata „söpréssel” nyerte 64,5 ponttal, megelőzve két iskolát Békéscsabáról, sorrendben a Lencsési ÁI  és a Kazinczy ÁI  csapatait.

A dobogós helyezett csapatok érem és matrica, míg a helyezettek matricadíjazásban részesültek. A díjakat Vaszkán Gábor régiós koordinátor adta át. A sportdélutánról felvételt készített az M4 Sport televízió, amely február 5-én vasárnap 9.30-kor a kis BAJNOK című műsorban kerül majd adásba.

A Sport XXI, Program következő versenyére, a mezei futóversenyre március 18-án Szegeden kerül sor. Vaszkán Gábor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.