Kiváló hangulat, sok induló, színvonalas rendezés Békésen

Sport XXI, Dél-Kelet Magyarország régió, teremverseny

Első ízben csatlakozott Békés városa  a Sport XXI-es versenyek rendezői közé és rögtön kitűnőre vizsgázott! A régió idei utolsó rendezvénye a terematlétika verseny volt, ahol U11-ben 10, míg U13-ban 13 csapat mérette meg magát, és a kiváló lebonyolításnak köszönhetően alig három óra után sikerült az eredményt is kihirdetni.

A verseny előtt Vaszkán Gábor  régiós koordinátor búcsúztatta a programot „kinövő” gyerekeket, kiket a csoportvezetők ajánlásával közösen választottunk ki. Mind a 30 tanuló egy-egy „Újonc lettem” feliratú pólót kapott ajándékba, remélhetőleg jövőre, és az után is, mindnyájukkal találkozni fogunk az idősebb korosztályok bajnokságain.

Legnagyobb létszámban ismét az utánpótlás nevelésre mindig is nagy figyelmet fordító Békéscsabai Atlétikai Club  képviseltette magát a versenyen, ami egyébként is jellemző volt az egész évre – a csabai egyesület a régió éves 1227 fős aktivitásának közel felét, 606 főt produkálta bázisiskolái révén! Bízzunk benne, hogy közülük kerülnek ki a jövő Márton Anitái és Baji Balázsai! Ismét sokan érkeztek Gyuláról, Hódmezővásárhelyről és rendezőként Békésről is sokan indultak.

A lebonyolítás a következő képen történt: az U11 korosztály kezdte a sprintváltóval a versenyt, a futamok kialakításánál az előző versenyeken elért helyezéseket vettük figyelembe, őket követték az U13-asok. Ezt követően a csarnokot két részre választva folytatódtak a küzdelmek, egyik térfélen a kicsik-, másikon a nagyobbak teljesítették a medicinlabda hajítást előre és hátra, illetve a 3-as és 5-ös ugrást.

Az aktuális állásról az élő közvetítéssel kísért versenyen a csapatok folyamatosan tájékoztatást kaptak, így is fokozva az izgalmakat. Az utolsó versenyszám a hosszú gátváltó volt, itt a csapatok az addig elért helyezései alapján kerültek a futamokba beosztásra - a szurkolók hangjától pedig igazi versenyhangulat kerekedett, az azonos képességű csapatok az utolsó pillanatokig kiélezett küzdelmeket vívtak!

Az U11 korosztályban  a két gyulai iskola óriási csatát vívott az aranyéremért, végül is az Implom József tagintézmény  győzött 48 ponttal a 43 pontos 5. sz. Sportiskola  előtt, a harmadik helyen a HÓDIÁK  csapata végzett. U13-ban  ismét nagy fölénnyel bizonyult a legjobbnak a Kazincy Ferenc ÁI Békéscsabáról, az öt feladatból négyben győzedelmeskedtek, összesen 64 pontot szerezve a második, ugyancsak békéscsabai Lencsési (55 p) és az itt is harmadik HÓDIÁK előtt (53 p).

A verseny végén a dobogós helyezett csapatok gyönyörű érmeket kaptak és a többi versenyzővel együtt matricajutalmazásban részesültek, összesen 184 db. talált gazdára. Vaszkán Gábor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.