Kölyök Atlétika majális a miskolci Atlétikai Centrumban

A tanév utolsó Kölyök Atlétika versenyére június elején öt általános iskola hetven kis atlétapalántája gyűlt össze. Igazi nyári kánikulában mérték össze tudásukat a kicsik, a füves pálya teljes területén. A szervezők, kihasználva a jó időt, a sprint-gátváltó kivételével valamennyi versenyszámot a füves területre tervezték, így igazi atlétikai majálist varázsoltak a fiataloknak.

A verseny a csapatok beosztásával kezdődött, miközben a rajtot egy természeti ritkaságnak számító örvény hátráltatta, mely három gátat magával ragadott, amelyek felszálltak a felhők közé! A különös jelenség után a gátakat gyorsan pótolták, majd a sprint-gát váltóval elkezdődött a küzdelem. A két-két dobó és ugrószámot, valamint a Forma I-es pályát körforgásban teljesítették a gyerekek. Az utolsó próba az állóképesség felmérése volt, melyben a színes golyócskákat pakolták a zsámolyokba a kis atléták.

A pontok kiszámítása folyamatos volt, így míg a gyerekek és a szervezők összerámoltak, elkezdődött az eredményhirdetés. A szervezők, a résztvevők, a testnevelők és az érdeklődők nagyon jó hangulatú, igazi nyár eleji majálist varázsoltak az Atlétikai Centrum utolsó Kölyök Atlétika versenyére.

Résztvevő iskolák:

Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola - Miskolci Herman Ottó Általános Iskola - Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola - Szilágyi Dezső Általános Iskola - Fazekas utcai Általános Iskola  (infó: Soós Istvánné)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.