Krizsán Xénia nyerte az ötpróba bajnokságot

Az év első felnőtt országos bajnoki címét Krizsán Xénia  szerezte meg, aki egyéni csúccsal győzött a fedett pályás ötpróba bajnokságon. A részeredmények között is három fedett egyéni csúcsot elért utánpótlás Európa bajnok atlétanő 4533  pontot gyűjtött a szombati versenyen, megelőzve a 3908  pontos – egyben a legjobb U23 korú versenyző Szabó Beatrixot. A két MTK Budapest versenyző mögött harmadikként – és junior bajnokként az újpesti Tóth Rebeka zárta a versenyt/3078 pont. Az U18 országos bajnoki aranyérmet az ARAK Up.Akadémia versenyzője, Mátó Sára vihette haza/3864 pont.

Krizsán Xénia/ 4533 p: 8,42-173-14,31pb-617pb-2:15,23pb: „-  Sajnos volt egy kisebb sérülésem januárban, egy hajlító húzódás, aminek a kezelése 2-3 hetet vett igénybe. Ez az idény előtt nem a legjobbkor jött, de a mai versenyen már a gát után éreztem, hogy rendben leszek. A téli fő célom a fedett EB, ahová meghívást kaptam, aminek nagyon örülök. Remélem a legjobbamat tudom ott majd nyújtani. Még soha nem indultam fedett pályás világversenyen, ez lesz az első. Nyáron a londoni VB-n is célom a lehető legjobb eredmény elérése.”

A férfi felnőtt hétpróbában, négy szám után a sorrend: Galambos Zsolt/2800 p., Szabó László/2758 p., Kemenes Ákos/2445 p. A nap során lebonyolításra került a az ifjúsági és junior gyalogló bajnokság és nyílt verseny keretében több egyéni szám is szerepelt a programban. Vasárnap a férfiak összetett versenyeivel és a nyílt versenyekkel folytatódnak az események.  (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.