Márton Anita a fedett EB után a Dobó EK-n is győzött

Halász Bence második U23 kalapácsvetésben/ Első napi eredmények

Egy héttel Belgrád után szabadtéren versenyzett Márton Anita, aki a fedett EB siker után már megkezdte a felkészülést a nyári idényre. Olimpiai bronzérmesünk a Dobó Európa Kupa  női súlylökésben – hasonlóan az elmúlt héthez – ismét biztosan győzött. Az első helyet 18,05 méterrel  szerezte meg a fedett EB nyolcadik francia Jessica Cérival/17,50 m és a múltheti bronzérmes, a belorusz Yulia Leantsiuk előtt/17,48 m.

A Kanári szigetek kellemes éghajlatában, Gran Canarián és Vecindarión a verseny alatti 20 fok feletti, napsütéses időjárásban Márton Anita mellett még hat versenyzőnk lépett pályára. Diszkoszvetésben Szikszai Róbert megnyerte a B csoport versenyét/60,49 m és ezzel az eredménnyel az összesített hatodik helyet is megszerezte. Huszák János 54,27-el fejezte be a viadalt. A kalapácsvető Gergelics Cintia a B csoportban hatodikra 64,31 méteres  idei legjobbat ért el.

Második helyen végzett az U23 kalapácsvetésben a háromszor is hetven méter felett dobó Halász Bence, aki a hatodik sorozatig vezetett a versenyben/71,51 m – ekkor előzte meg a német színekben versenyző Alekszej Mikhailov/71,56 m. Szintén az utánpótlás korcsoportban Veiland Violetta  öt centiméterre megközelítve tavaly elért egyéni csúcsát:14,25 métert lökött súllyal. A korcsoport gerelyhajításában indult Szilágyi Réka  jól küzdve, hatodikra 53,83 méterre  hajította a szert, amellyel az összesített nyolcadik helyezést szerezte meg. Az EK élő közvetítésen nézhető az esemény honlapján. (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.