Megkezdődött a fedettpályás EB, több jó magyar eredmény

Márton Anita a döntőben, a női gátasok az elődöntőben, Kozák Luca up.csúcs, ötpróbázóink jó pozícióban

Pénteken reggel ötpróbázó hölgyek kezdték meg a belgrádi Fedettpályás Európa bajnokság versenyeit. Mindketten jól teljesítettek 60 gáton, Krizsán Xénia egyéni csúcsot/8,30 mp – Zsivoczky-Farkas Györgyi idei legjobbat/8,47 mp futott az első próbában. A folytatásban is tartották helyüket az élcsoportban a magyar összetett versenyzők, magasugrásban Krizsán Xénia beállítva szabadtéri-, és megjavítva fedettpályás legjobbját; Zsivoczky Farkas Györgyi idei legjobbal – egyaránt 181 cm-el fejezték be a második számot.

A súlylökés szép egyéni csúcsot hozott a jó sorozatot teljesítő Zsivoczky-Farkas Györgyi számára/14,95 m és Krizsán Xénia is idei jó formáját mutatva, 14,24 méterrel fejezte be a számot. Három versenyszám után Zsivoczky-Farkas Györgyi a harmadik, Krizsán Xénia a negyedik helyen áll.

A női súlylökés selejtezőjében 21 dobó állt rajthoz, amelyben a címvédő Márton Anita harmadikra elért 18,44 méteres kísérletével első helyen jutott a ma délutáni döntőbe. Rajta kívül az idei legjobbját lökő belorusz Aliona Dubitskaya jutott még 18 méter fölé/18,13 m .

„- Az első két kísérletet nem értem, de a harmadik már rendben volt. A döntő egy más verseny lesz – mondta Márton Anita a selejtező után a Kossuth rádió munkatársának.

Két indulónk volt a női 60 gát előfutamában. Az elsőben Kozák Luca jelentős egyéni csúcsjavítással, megjavítva az általa tartott up.rekordot, 8,14 mp-es idővel, hellyel/Q  jutott tovább az elődöntőbe. Szintén jó eredményt, idei legjobbját futotta Kerekes Gréta/8,24 mp és idővel/q lépett tovább – igy két elődöntősnek örülhetünk a versenyszámban.

Mindkét 800 méteres előfutamban volt magyar induló. A férfiak jó tempójú első futamában Vindics Balázs jól hajrázott, de végül időeredménye/1:49,18 p. az összesítésben nem jelentett továbbjutást. A nők versenyében is az első futamban rajtolt a magyar induló, Kéri Bianka a szoros versenyben jól tartotta magát, de elért idejével/2:07,71 p nem jutott tovább.

19 induló készült arra, hogy a férfi távolugrás legjobb nyolc versenyzője közé kerüljön. A színeinket képviselő, a jobb eredményért küzdő Virovecz István harmadikra javítva, 759 cm-es ugrással fejezte be EB szereplését.  (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.