Megtartotta Küldöttgyűlését a MASZ

A Testnevelési Egyetem Dísztermében került megrendezésre a Magyar Atlétikai Szövetség 2017. évi rendes Küldöttgyűlése.  A megjelentek néma főhajtással emlékeztek a legutóbbi Küldöttgyűlés óta eltávozott sporttársakra, majd kitüntetések átadására került. A Magyar atlétikáért Arany-, Ezüst-, Bronz fokozata, az Utánpótlásért plakett és a Dicsérő oklevél mellett először került átadásra Életmű díj elismerés is.

A Küldöttgyűlésen jelen levők meghallgatták Gyulai Miklós elnök köszöntőjét, az aktuális témákat is érintő szóbeli kiegészítését a kiküldött anyagokhoz. A szövetség vezetője felolvasta az elfoglaltsága miatt a sportág legmagasabb fórumát levélben köszöntő Kulcsár Krisztián  MOB elnök sorait.

A küldöttek elfogadták a szövetség 2016. évi egyszerűsített éves beszámolóját; a 2017. évi költségvetési tervet; a tavalyi év szakmai beszámolóját és az idei szakmai programot; a MASZ Ellenőrző Testületének beszámolóját és a könyvvizsgálói jelentést, az előzetesen beterjesztett Alapszabály módosító javaslatokat; és támogatták egy versenyszervező kft. működését.

„- A Sporttörvényből adódó kötelezettségünk alapján az adott év május végéig kell lebonyolítani a Küldöttgyűlést - mondta az összejövetel után Gyulai Miklós, a MASZ elnöke. - Ezért jöttünk ma össze. Sportágunkban ez az időszak már a versenyszezon része, most is több verseny van, ezért igyekeztünk minél rövidebbre fogni.

Volt néhány változás, ami miatt is mindenképpen kellett a küldöttekkel találkozni. Létrehoztunk egy olyan versenyszervező kft-t, amely, ahogy azt főtitkár úr elmondta, nagyon komolyan megkönnyíti a MASZ és az atlétikai élet jövőbeni működését. Nem a szövetség apparátusa fog pluszban ezzel dolgozni, hanem az ő segítségükkel lesz egy kft, amelynek házon belüli vezetője lesz, így plusz költségbe sem kerül, és hatékonyabban fogunk dolgozni. A küldöttek megértették és elfogadták. Talán ez a legfontosabb, amit kiemelnék, mert hál istennek minden megy úgy, ahogy mi elképzeltük, és szeretnénk. Folyik a szakmai munka, az elszámolásokat időben le tudtuk adni, mind a MOB, mind az Emberi Erőforrások Minisztériuma elfogadta. Most már tudunk koncentrálni az idei versenyszezonra.

  Ami egy kicsi nehézség, és ami miatt kicsit fáj a fejem, az a fedett pálya kérdése, amely egyelőre nem megoldott, ezt szomorúan mondom. Ugyanakkor a megfelelő szinteken, a megfelelő döntéshozóknál ott van a dolog, dolgoznak vele, foglalkoznak vele, szinte napi, heti rendszerességgel beszélünk erről, de nehéz, egy épületről van szó, a törvények, előírások útvesztőiben nehezen igazodunk el.

Ráadásul komoly fejlesztések előtt állunk. Az olimpia-visszalépés nem húzta keresztbe a nagy atlétikai centrum megvalósítását, oda terveznek, tervezünk állandó fedett pályát is, de ez idő, ez a 2020-as évek eleje. Addig meg kell oldani ezt a dolgot. Ezen dolgozunk gőzerővel, bízom benne, hogy ha idén nem is lesz végleges megoldás, de a jövő szezonban, vagy egy-két éven belül meglesz. Nagyon jól haladnak ezen a területen vidéken a beruházások.”

Nyíregyházán a Modern Városok program keretében legkésőbb jövőre elkészül a fedett pálya. Van egy olyan kormányzati előterjesztési javaslat az ország tengelyét érintően, hogy kelet-közép-nyugat Magyarország egy-egy szabvány fedett pálya rendelkezésére álljon a magyar atlétikának és a magyar sportnak.

A Magyar Atlétikai Szövetség létesítményfejlesztési koncepciójában szerepel két-három olyan futófolyosó megépítése, amely regionálisan kitudja szolgálni arra hat-hét hónapra, ami a speciális fedett pályás edzés és versenylehetőségekhez szükséges.” (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.