Mezeifutó Diákolimpia Gödöllőn

A Diákolimpia mezeifutó országos döntőjének résztvevői idén is Gödöllőn gyűltek össze,  április 11-én rendezték meg a 2016/2017. évi finálét. Az idén harminc éves jubileumát ünneplő Diákolimpia keretein belül immár huszadik alkalommal teljesítették a diákok Gödöllőn - a repülőtér földrajzi adottságai, gyepszőnyege által ideális terepen - a II-VI. korcsoport döntőiben az előírt távokat.

A Diákolimpia mezei futásának versenyén összesen 45 000 diák indult el a tanévben, az öt különböző korcsoportban a döntőbe közel 2 500 diák jutott be. A mezőny az egész országot reprezentálja, hiszen minden megye képviselteti magát a legjobb versenyzőivel. A futóknak a versenyek során nemtől és korcsoporttól függően 1,5  -5 km közötti távokat kellett megtenniük: a legfiatalabb, 9-10 éves lányoknak 1,5 km-t, a legidősebb, 18-20 éves fiúknak pedig 5 km-t.  

A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Gémesi György  Gödöllő polgármestere, Egri Gyula, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja és a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnöke, továbbá Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója. A versenyen dobogós helyezéseket elértek nevei a mellékletben megtekinthetők.(forrás, fotók: mdsz.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.