Miskolci és kazincbarcikai győzelmek a kánikulában

Sport XXI, Észak-kelet Magyarország Régió, pályaverseny

Nyári napsütés várta a miskolci Atlétikai Centrumban május 20-án az új területi felosztás szerinti első régiós pályaversenyére érkezőket. A két megyéből három egyesület és a program népszerűsítésének köszönhetően három miskolci és egy egri általános iskola Kölyök Atlétika  csoportja - a miskolci Görömbölyi, a miskolci Herman Ottó Általános Iskola, a miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola és az egri Kemény Ferenc Sportiskola  vállalta a részvételt.

Tizenhat csapat versengett egymással, az eddigi versenyek legmagasabb részvételi számaként több, mint 120 gyermek, így igazi atlétika találkozó alakult ki. A legnagyobb létszámmal a helyi egyesület, az MVSI állította rajthoz versenyzőit.

Sprintváltóval kezdtek a kicsik, majd 60 méteres gátfutással folytatták a nagyok. Ezután a verseny körforgásos rendszerben zajlott: az összes csapat egyszerre végezte a gyakorlatokat, így gyorsan, pörgősen követték egymást az események. Legtöbben a 60 gát, a hármasugrás, magasugrás és kislabdahajítás változatot választották.

Magasugrásnál volt némi csúszás a magas indulói létszám miatt, így négy óra alatt fejeztük be a versenyt a szakmailag kiváló munkát végző versenybíróknak és az elnök Soós István szervezésének köszönhetően.

Az állóképességi számokban már igazi nyári kánikula volt, ami nagy kihívás volt a kis atlétáknak, de kiválóan helyt álltak, nagyszerűen versenyeztek.

A hat U11-es csapat versenyében, nagy küzdelemben az MVSI „A” csapat nyert, a második helyen az egri Kemény Ferenc Sportiskola KA  csapata, míg a dobogó harmadik fokán a Kazincbarcika  csapata végzett. Az U13-as csapatok közül a Kazincbarcika  vitte el az első helyet a Kazinczy Ferenc Általános Iskola é s az MVSI „A”  elől.

Az eredményhirdetésnél a helyezettek érmet kaptak, emellett minden résztvevő nápolyi szelettel, gyümölcslével és matricával gazdagodott. Külön köszönet fotósunknak, Hajdu Lászlónak, hogy évek óta megörökíti versenyeink legszebb pillanatait. Soós Istvánné koordinátor

                                                                                              

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.