Negyedik állomásához érkezett az EYOF szűrőtábor

A győri EYOF-ra készülő fiatal atléták immáron negyedik alkalommal gyűltek össze. A 2015 őszén elkezdett programban a tehetséges versenyzők bővülő gyógytornász stáb felügyelete mellett készülhetnek fel az Olimpiai Fesztiválra és az azt követő, remélhetőleg minél hosszabb pályafutásukra.

Vannak, akik már az első tábortól kezdve rendszeres résztvevői a programnak, de a székesfehérvári összejövetelen újoncokat is köszönthettünk. A középtávfutók egy csoportja igazoltan hiányzott, a szűrőtábor időpontjában akadályfutó táborban vettek részt Medulinban.

 A programban első alkalommal résztvevők természetesen a szokásos, alapos gyógytornász szűrésben részesültek, ezen felül mindenki részese volt a Funkcionális Mozgásminta Szűrésnek  is. A vasárnap délelőtt a szűrések eredményei alapján összeállított gyakorlatok betanításával telt.
A közös program kezdete óta rendkívül gyorsan eltelt ez a másfél év. A gyerekek szinte a szemünk láttára, de ami még fontosabb, hogy a gyógytornász csapat szeme láttára nőttek fel. A program keretein belül – sajnos - ez volt az utolsó nagyobb létszámú szűrőtábor.

A hamarosan kezdődő versenyszezonban mutatott teljesítmények alapján alakul majd ki az a 24 fős társaság, akik atlétika sportágban Magyarországot képviselik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Számukra a szövetség július elején egy céltábort tervez a verseny helyszínén. Kámán Bálint általános szakreferens írása

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.