Nemesvámoson is hét klub osztozott a nyolc aranyérmen

Jenkei Péter és Tóth Lili Anna győzött a felnőtteknél

A Mezei futó Magyar Liga  harmadik állomásán, Nemesvámoson, a Vasas SC maraton OB-n bronzérmes távfutója, Jenkei Péter  győzött az „abszolút” kategóriában – a nőknél Póstelek után ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel Tóth Lili Anna/ Bp.Honvéd. További sorrend a férfiaknál: második – egyúttal a legjobb junior Palkovits István/ KARC; harmadik Szalai Benjamin/ VEDAC. A hölgyeknél Böhm Lilla/ Bp.Honvéd és Kószás Kriszta/ Győri AC volt a dobogós sorrend. A férfiak távja 6 km – a nőké 5 km volt.

"- A verseny előtt némileg furcsa és szokatlan volt végig gondolni, hogy a mezőnyben a harmadik legidősebbként szerepelek a rajtlistán... – mondta a futás után Jenkei Péter. - A korkérdést aztán a verseny közben is megéltem, hiszen a legkeményebb ellenfelem a tizenhét esztendős kecskeméti Palkovits István lett, aki igazán bátran futott, erős tempót diktált az elejétől kezdve, bár ebbe klub- és edzéstársam, Molnár Ákos is besegített neki a legelején.

A maratoni bajnokság óta még nem végeztem intenzív edzéseket, és csak négy kilométer után tudtam felzárkózni hozzá a kanyargós, végig kiszalagozott pályán. Onnan sem volt egyszerű, de éreztem, és az utolsó szakaszon be is bizonyosodott, hogy a körönkénti két hosszú emelkedő nekem fekszik jobban. Természetesen örülök, és nagyon jól érzéssel tölt el, hogy nyertem, de alapvetően ez csak egy apró lépés a következő évekre kitűzött céljaim irányába vezető úton."

A junior nők között Mógor Boglárka/ Bp.Honvéd volt a leggyorsabb. Az ifjúságiak versenyében Zsetnyai Ákos/ VEDAC és Horváth Karolina/ Csepeli DAC ért célba elsőként. A serdülőknél mindkét nemben ismételtek a sötétvölgyi győztesek, Esküdt Mihály/ DOVASE és Csuta Dorottya/ Pegazus Atlétika nyert Nemesvámoson is. 

A nyolc Liga-sorozatba tartozó versenyszámban hét klub osztozott az első helyeken. A mezőny legközelebb március elején találkozik egymással Gödöllőn. (ja/ml)

 

Mezei Liga, III.forduló, ffi felnőtt

Dátum: 
2017. november 25.
Szerző: 
Vasas TV
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.