Nyíregyházán hazai és szolnoki győzelem

Sport XXI, Észak-Alföld Régió, teremverseny

A régió 2017. évi versenysorozata Nyíregyházán vette kezdetét, ahol a kinti igazi hideg téli időben teremben nagyszerű versenyt sikerült ismét lebonyolítani  – a Tanárképző Főiskola atlétikai csarnokában, a Nyíregyházi Sportcentrum edzői munkaközösségének, valamint a főiskola hallgatóinak, aktivistáinak, és a debreceni versenybíróknak köszönhetően.

A versenyen - amelyen folytatódott a Szolnok és Nyírsuli  sikerek sorozata és valamennyi nagy szakosztály kihasználta az idénynyitó adta indulási lehetőséget - 18 csapat vett részt: hét a kicsiknél és 11 a nagyoknál. Nyíregyházi Sportcentrum Atlétikai szakosztálya meghívta a versenyre a velük együttműködő, gyerek atlétikai programban résztvevő iskolákat. Ebben a versenyben több iskola is részt vett, a nagyobbaknál a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Ált. Isk. és Gimnázium  csapata győzött; míg a kicsiknél Bencsik Pál tanár úr Szolnok Széchényi  csapata nyert.

A gyerekprogramban résztvevő iskolák, akik bekapcsolódtak, szívesen vesznek részt a versenysorozatban. A versenyen öt versenyszámot bonyolítottunk le: sprintváltó, helyből távol, oldalról lépő magasugrás, Medicin labdadobás előre, és akadályváltót.  Az edzők testnevelők jó ötletnek tartották az oldalról lépő technikás magasugrás bevezetését.

A házgazda szakosztály kitűnően előkészítette a felfűtött csarnokot, így méltó körülményeket tudtunk biztosítani a legkisebb atlétáknak.

A versenyszervezés, a lebonyolítás a szokásos módon gördülékenyen, pörgősen zajlott, a verseny szülők nagy örömére az esemény két óra alatt lebonyolításra került

Köszönhető ez annak, hogy a nagy létszámokkal megjelent szakosztályok komolyan vették a részvételt; a gyerekek és edzőik felkészültek voltak; a lebonyolításban aktívan segítettek; az időrendi program folyamatosan zajlott; versenybírók tisztában voltak a lebonyolítással, melyet a rendezőkkel még pontosítottak a verseny megkezdése előtt.

  Az eredményhirdetés érmekkel, matricákkal és valamennyi versenyző névszerinti értékelésével ünnepélyes volt, továbbá Benéné Lipcsei Irén  jóvoltából ismét csokoládéval és mandarinnal kedveskedtünk minden résztvevő gyereknek. Valamennyi iskolai csapat tagjai érmeket vehettek át, melyet Vas László és a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület  ajánlott fel.

Nagyon sok szülő volt jelen a rendezvényen, örültek a versenylehetőségnek, és hogy atlétikai sikerélménnyel gazdagodtak gyerekeik.

„Jó ez a csapatverseny jelleg, pörgősen rendezhető, a gyerekek egymással egymásért küzdenek, és segíti a rendezvény, hogy a legkisebbek a sportági sikerélmény által az atlétikánál maradjanak” – állapították meg a szakemberek ezt a rendezvényt is látva.

Elismerés illeti valamennyi indulót, felkészítő edzőiket, és köszönet a házigazda nyíregyháziaknak, a debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért.

A verseny eredményhirdetése után a gyerekek és edzőik jó hangulatban távoztak Nyíregyházáról, várva a márciusi Szolnoki mezei versenyt. Nagy Tibor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.