Ötödik Breki Kid’s terematlétika Miskolcon

Immár ötödik alkalommal szervezték meg Miskolcon, Generali Arénában a  Breki Kids  elnevezésű teremversenyt, melyen I. és II. korcsoportban 11 ill.14 csapat 208 tanulója vett részt. A feladatokat a Kölyök Atlétika és a Sport XXI. feladataiból állította össze Soós Istvánné  szakágezető.

Az esemény egyre népszerűbb a városban, a gyerekek örömmel vesznek részt a jó hangulatú, vidám versenyen, melyet az idén is hagyományosan  a Forma 1-es gát-szlalom váltóval kezdtek. Az ügyességi versenyszámokat (szivacsgerely-hajítás, keresztszökdelés) nyolc helyszínen,-  a testnevelőkből, a volt és jelenlegi atlétákból összeállt versenybírói gárda összehangolt munkájának köszönhetően forgószínpad szerűen, nagy sikerrel rendezték meg. A záró versenyszám az állóképességi próba volt, melyen rengeteg színes golyót gyűjtöttek a kis diákok.

A Szemere Bertalan Szakgimnázium és Szakközépiskola valamennyi sport tagozatos osztálya tanulmányozta a verseny szervezését, a versenyrendezés és lebonyolítás feladatait, néhányan pedig aktívan közreműködtek a feladatok lebonyolításában. A középiskolásokat így készítik fel a versenybírói feladatokra a miskolciak.

Mint minden atlétikaversenyre, erre az alkalomra is egyedi tervezésű oklevéllel és éremmel készült a Miskolc Városi Diáksport Szövetség, ezekkel jutalmazták a csapatokat, melyen a névadó Breki látható.

Az I. korcsoportban a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, második a Diósgyőri Nagy Lajos király Általános Iskola, míg harmadik a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola végzett. A nagyobbaknál, a II. korcsoportban aranyérmet nyert a Petőfi Sándor Általános Iskola, ezüstérmet szerzett Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola míg bronzérmesként ünnepelhettek a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola

A három versenyből álló program - melyet a Miskolc Városi Diáksport Szövetség állított össze - következő állomása a Tábori László futófolyosón a fedettpályás verseny lesz. Az alsós atlétikaprogram zárásaként a hagyományos Csokifutás elnevezésű mezei futóverseny szerepel a naptárban. Soós Istvánné szervező

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.