Ózd és Kazincbarcika újra az élen

Sport XXI, Észak-Magyarország Régió, teremverseny

Már nagyon vártuk az első terematlétikai versenyt a régióban, melyet február 19-én tudtunk megrendezni Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban – olvasható Soós Istvánné koordinátor beszámolójában. - A versenyrendszerbe ismét új iskolák kapcsolódtak be, a Miskolci Fazekas utcai Általános Iskola és a szintén miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola. Az Egri Sportiskola betegségek sajnos miatt nem tudott részt venni a megmérettetésen és az MVSI is 2-2 csapattal állt rajthoz, így a régióból 14 csapat, 112 gyermek korcsoportos atléta versenyzett. Legnagyobb létszámmal, 32 versenyzővel a helyi egyesület, az MVSI állt rajthoz.

A házigazda atlétikai szakosztály meghívta a versenyre a velük együttműködő, Kölyök Atlétika programban résztvevő iskolákat. Ebben a versenyben, U9-es korosztályban több iskola is részt vett: a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, a Szilágyi Dezső Általános Iskola és a Görögkatolikus Általános Iskola csapatai.

A lebonyolítás során elsőként a sprint-gát váltóra került sor, majd három ügyességi számban nyolc helyszínen folytatták a csapatok a küzdelmeket: a medicinlabda dobással, a helyből távolugrással és a zsámolyszökdeléssel. A záró versenyszám a hosszú-gát váltó volt, amire az irodai munka gyors és precíz munkájának eredményeként a négy szám aktuális sorrendje alapján kerültek rangsorolásra a csapatok.

 U11-ben első helyen az ismét a kiválóan felkészített Ózdi Teknőc Futó Club, másodikon az MVSI „A” csapata, míg a harmadikon a Kazincbarcika végzett.

Az U13-asoknál nagyon szoros verseny alakult ki, ahol holtverseny mellett még a legtöbb nyert versenyszám is azonos volt. Kazincbarcika nyerte a helyből távolugrást és a hosszú gát váltót, míg az ózdiak a zsámolyszökdelésben és a sprint- gát váltóban teljesítettek a legjobban. A KVSE javára az Ózdi Teknőcökkel szemben a versenyszámonkénti második helyezések döntöttek, így a dobogó legfelső fokára, folytatva a tavalyi sikereket, a barcikai csapat - másodikra a ózdi, míg a harmadik helyre az MVSI „A” versenyzői állhattak fel.

  Az idei első teremversenyen minden kis atléta örülhetett a gyönyörű érmeknek, az üdítőnek, csokinak és boldogan nézegették az új matricákat.  A Kölyök atlétikai csoportok sem mentek el érem nélkül, amit Soós Istvánné koordinátor ajánlott fel számukra.

Az esemény pörgősen, gördülékenyen zajlott, köszönhetően az edzőknek, valamint az állandó stabil versenybírói csapatnak, akik a gyerekek sikereiért végig együtt működtek az edzőkkel. Ennek eredményeként három óra alatt lebonyolításra került a vetélkedés.  A program a mezei futóversenyen folytatódik, mely Kazincbarcikán kerül megrendezésre.   Soós Istvánné koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.