Pars Krisztián EYOF nagykövet – bemutatták az érmeket

Május 24-én érkezik Győrbe az európai olimpiai láng

Sajtótájékoztatón mutatták be a hazai rendezésű, nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nagyköveteit Győrben - köztük számos olimpikont -, az érmeket és a multisportesemény hivatalos dalának szerzőjét. Az eseményen Borkai Zsolt, a MOB elnöke, a rendező város, Győr polgármestere beszélt a részletekről; a bemutatón részt vett dr. Bartha Csaba  MOB-főtitkár, a magyar EYOF-csapat vezetője is.

A sajtóeseményen a 10 sportágban bemutatták az olimpiai fesztivál arcait, nagyköveteit, köztük egy-egy már sikeres, felnőtt sportolót és egy-egy fiatal tehetséget – így az atlétáknál Pars Krisztiánt és  Lendvai Lucát.

A győri EYOF-ot július 23. és 29. között rendezik, ahol a 14-18 éves fiatalok a kajak-kenu, az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna és az úszás sportágakban fognak megmérkőzni..

A verseny egy hete alatt 121 éremátadó ceremóniára kerül sor. Összesen 915 érem talál gazdára, amiből 295 arany-, 295 ezüst- és 325 bronzérem. Az egyedi vert érmek átmérője 70, vastagsága 4.5 milliméter. Az aranyérem 24 karátos arannyal, az ezüstérem ezüsttel futtatott, míg a bronzérmet fényes bronzszínben készítették el.

A szervezőmunka a közeljövőben számos izgalmas mérföldkőhöz érkezik. Vasárnap kerékpáros tesztversenyt rendeznek Győrben, hamarosan bemutatkoznak az esemény formaruhái, hivatalos szponzorai, április 25-én pedig a csapatvezetői értekezlet kezdődik, amelyen mind az ötven résztvevő ország képviselteti magát.

Május 24-én megérkezik Rómából az európai olimpiai láng; a magyar csapat fogadalomtétele július 21-én várható. Forrás, fotó: olimpia.hu / A sajtótájékoztatóról készült teljes beszámoló a mellékletben olvasható.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.