Rekord létszám, kiváló hangulat Békéscsabán

Sport XXI, Dél-Kelet Magyarország régió, pályaverseny

A két megyésre szűkülő régió szép számban képviseltette magát, a két korcsoportban összesen 23 csapat indult!

Első ízben vettek részt a versenyen az Orosháza Eötvös József Katolikus Általános Iskola  tanulói, akik legnagyobb létszámban, hat teljes csapattal neveztek a rendezvényre és az U11- eseknél diadalmaskodtak is 78 ponttal a békéscsabai Kazinczy Ferenc ÁI (67p), illetve az Erzsébethelyi ÁI (65p) előtt.

U13 -ban a HÓDIÁK SE  bizonyult a legjobbnak 500 ponttal, a békéscsabai Kazinczy Ferenc ÁI (437p)- és a Békéscsabai AC (431p) csapatai előtt.

A kicsiknél 12, míg a nagyobbaknál 11 csapat indult, összesen 184 fő vett részt a viadalon.

Ezen a napon a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltó, sprint-szlalom váltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás szerepelt a programban;

a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül négy egyéni számot a 60m sík, 1200m akadály, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

A verseny méltó propagandája volt az atlétika sportágnak, az első ízben résztvevő gyerekeknek örökre élményt és elhivatottságot nyújtott a továbbiakra.

A Tóth Sándor  mesteredző által összefogott Kopp Békéscsabai Atlétikai Club edzői gárdája  ismét jelesre vizsgázott, kiválóan megrendezett versenyt bonyolítottak le október 5-én a régió gyerekatlétái részére a Magyar Olimpiai Bizottság  által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség  égisze alatt zajló rendezvényen.

A program következő állomására október 21-én a Békéscsaba melletti Pósteleken kerül sor, mezei futóverseny formájában. (Vaszkán Gábor koordinátor)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.