Rudisha, McLeod és Campbell-Brown újra a Gyulai Memorialon

Alakulnak a parádés versenyszámok a székesfehérvári versenyre

A tavalyi verseny legnagyobb sztárja, David Rudisha újra indul a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, július 4-én. A szervezők csütörtöki hírlevele emlékeztet, hogy a kenyai futó tavaly a világ akkori legjobb eredményével (1:43.35 p) nyert 800 méteren a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban, s megkapta a Dr. Spiriev Bojidar  trófeát, amelyet a legjobb teljesítményt nyújtó induló vehet át.

A világcsúcstartó a riói olimpián 1:42.15 perccel védte meg címét, aminél 2016-ban senki sem futott jobbat a kétkörös távon. Minden idők nyolc legjobb ideje közül hat Rudisha nevéhez fűződik 800-on.

Az olimpiai bajnok és a világbajnok lesz az Európa-bajnoki ezüstérmes Baji Balázs  ellenfele 110 méter gáton. A riói aranyérmes Omar McLeod  már kétszer indult a Gyulai Memorialon, de még nem tudott győzni.    A jamaicai az egyetlen sprinter a világon, aki 110 m gáton 13 másodpercen, 100 méteren pedig 10 másodpercen belüli eredménnyel büszkélkedhet.

McLeoddal ellentétben a szintén bejelentkezett orosz Szergej Subenkov  2015-ben megnyerte a versenyt, abban az évben a világbajnoki címet is begyűjtötte.

A nőknél visszatér minden idők egyik legeredményesebb atlétanője, Veronica Campbell-Brown. A jamaicai versenyző háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnoki aranyérmes, s a Gyulai Memorial háromszoros győztese.

További részletek olvashatók a mellékelt legújabb Hírlevélben. (szervezők)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.