Szép eredmények Békéscsabán

Sport XXI, Dél - Kelet Magyarország Régió, pályaverseny

Május 12-én kiválóan megrendezett versenyt bonyolított le a Szupermaraton előtt ismét jelesre vizsgázó Kopp Békéscsabai Atlétikai Club  edzői gárdája. Az esemény a Magyar Olimpiai Bizottság  által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség  égisze alatt zajló idei első régiós pályaverseny volt. A két megyére szűkülő régió a változás után szép számban képviseltette magát, hét-hét csapat indult mindkét korosztályban.

Az U11- nél a Gyula Implom József ÁI csapata diadalmaskodott 43,5 ponttal a Gyula 5. sz. Sportiskola  és a békéscsabai Kazinczy Ferenc ÁI  előtt, míg a nagyoknál  a házigazda Békéscsabai AC bizonyult a legjobbnak 290 ponttal, a Gyula 5. sz. Sportiskola  és a Hódiák SE előtt.

Ezen a napon a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltó, gát váltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás, míg a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül 4 egyéni számot a 60m gát, 1200m akadály, magasugrás, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

Ezzel a régiós események erre a tanévre vonatkozó versenyeit a régió maga mögött tudja, a legeredményesebb gyerekek még az országos Diákolimpiákon megmérettetnek és ezt követően hamarosan a szünidő veszi kezdetét.

A program sorozat következő állomása szintén Békéscsabán szeptemberben a Pálya 2 verseny lesz. Vaszkán Gábor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.