Tanévzáró verseny Ózdon, pályaavatással

Az Ózdi Teknőc Futó Club  június 7-én tartotta tanévzáró Kölyök Atlétika  csapatversenyét. Ezúttal rendhagyó módon a helyszín a Bolyky Tamás Általános iskola  sportudvara volt. Ennek apropóját az adta, hogy az iskolában az utóbbi években komolyabban is foglalkoznak a kis atléták felkészítésével, így a tanévben 100 méteres síkfutó pálya, gumiszőnyeg nekifutósávval ellátott szabványos távolugrógödör és dobókör került kialakításra. Tehát pont alkalmas a helyszín egy kisebbfajta verseny lebonyolítására.

Bár térségi szinten került meghirdetésre az I. korcsoportosoknak szóló verseny, sajnos nyilván a tanév végi hajrának „köszönhetően”, a Bolyky iskola csapatai mérkőztek meg egymással. Bár hivatalosan egy KA csoport működik az intézményben, örömteli volt, hogy négy csapatra való gyermek küzdött meg ezen a napon. A nyári kánikulai meleg sem tudta elvenni a gyerekek kedvét, akik hat versenyszámban is bizonyították felkészültségüket.

Sprint-gát, távolugrás 60 cm-es sávból, füles labda vetés, helyből távolugró váltó, célba dobás és 5 perces futás volt a több mint 40 versenyző programja. Az iskola légterét természetesen hangos szurkolás töltötte be. A „Gepárdok”, „Kenguruk”, „Sasok”, „Szöcskék” csapatai nevüknek megfelelően gyorsak, erősek, ügyesek voltak. Az élvezetes versengéshez nagyban hozzájárult a nyolcadikos tanulók segítsége, akik mind az előkészületekből, mind a versenybíráskodásóból kivették a részüket. 

Bár a mozgáson kívül a jó hangulat volt a lényeg, azért a végeredményről is beszámolunk. A Kenguruk lettek a tanévzáró (és pályaavató) KA versenyünk győztesei megelőzve a Szöcskéket. A kiélezett versenyt pedig jól mutatja, hogy a Sasok és Gepárdok holtversenyben a harmadik helyen zártak.

A holtversenynek köszönhetően mindenkinek jutott érem, mely nagy örömet okozott. Természetesen a kis atlétapalánták megkapták az emléklapjukat is és az energiát csokival, gyümölcslével tudták pótolni.  A versenyt a helyi média is figyelemmel kísérte. (Vanczák Attila)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.