Utánpótlás csúcs a fedett EB-n

Kozák Luca nyári céljai között: döntő a korcsoportos EB-n

A belgrádi Fedettpályás Európa bajnokságon  két debreceni gátas hölgy: Kerekes Gréta és Kozák Luca elődöntőt futott 60 gáton. A kiválóan teljesítő kettősből a 21 éves Kozák Luca  az előfutamban új U23-as fedettpályás csúccsal ért célba a szerb fővárosban. Hazaérkezve beszélt EB-élményeiről a fiatal atléta, az utanpotlassport.hu-n megjelent írásban.

Esztendeje az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy Kozák Luca utazhat a portlandi Fedettpályás Világbajnokságra. Az idén már régóta tudott volt, hogy a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája 60 m gáton rajthoz állhat a legjobbak tető alatti Európa-bajnokságán. A két eseményben közös, hogy Kozák Luca különösebben nem készült a fedettpályás idényre.

„- Debrecenben nem tudok kimondottan a hatvan gátra gyakorolni, így ezúttal sem helyeztünk rá hangsúlyt. Az edzőmmel, Suba Lászlóval azt a célt fogalmaztuk meg, hogy fussak egyéni csúcsot. Csak három fedettpályás versenyen indultam, de éreztem magamban az erőt a jó teljesítményre.”

A „szomszédban”, Belgrádban tartott felnőtt-kontinensviadalon aztán Kozák Luca alaposan odatette magát az előfutamban, új egyéni rekordot futott, ráadásul a 8,14-es időeredménnyel átírta az általa tartott U23-as országos csúcsot is...  A teljes írás a mellékletben olvasható

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.