A VB hősei a békéscsabai városházán

Dr.Baji Balázst és Márton Anitát köszöntötte a város vezetése

Az eddig elért eredményeik megtartására, lehetőség szerint további javítására törekszik Márton Anita  súlylökő és dr.Baji Balázs  gátfutó, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub  sportolói – hangzott el a köszöntésükre a békéscsabai városházán szervezett beszélgetésen szerdán.

Márton Anita, az augusztusi londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmes dobóatléta elmondta, egyik fő célja a 20 méteres álomhatár elérése, amelyet reményei szerint jövőre sikerül teljesítenie. Az MTI kérdésére válaszolva kifejtette, mint minden sportoló, ő is abban reménykedik, hogy olimpián sikerül a dobogó legfelső fokára állnia, s bár már minden világversenyről van érme, azt tervezi, hogy azokat sikerül még fényesebbre cserélnie.

„- Vérszemet kap az ember ilyenkor” – fogalmazott a riói olimpián bronzérmes atléta, hozzátéve, jövőre Fedett pályás Világbajnokságot és szabadtéri Európa-bajnokságot rendeznek, melyeken tavaly egyaránt ezüstérmet nyert, 2018-ban viszont az első helyért utazik ezekre a csúcsversenyekre.

A londoni VB másik magyar érmese, a 110 gáton harmadik Baji Balázs  elmondta, idén olyan teljesítményt nyújtott, amire eddig nem is mert gondolni, hiszen a vb-dobogó mellett az országos csúcsot 13.15 másodpercre javította.

„- Innentől a 13,10 az álomhatár” – fogalmazott a vb-k történetének első magyar érmes sprintere, hozzátéve, a jövőben főként az idén elért szintjét szeretné megőrizni, megerősíteni, és optimális esetben megjavítani. Azt viszont hangsúlyozta, a világbajnoki sikere ellenére az elsődleges cél továbbra is az, hogy a világversenyeken döntőbe jusson.

„- Nem szeretném kudarcként megélni a negyedik, ötödik helyet sem” – jelentette ki a tavalyi évben Európa-bajnoki ezüstérmes sprinter. Az MTI kérdésére válaszolva Baji Balázs  elmondta, bár életében jelenleg a sportpályafutás az elsődleges, nem szeretné feladni állatorvosi szakmáját sem, ugyanis ha túl sok ideig nem gyakorolná, kezdhetné újból a tanulását. „- Sokat ad a hivatás gyakorlása, biztos hátteret jelent a bizonytalan sportolói szituációk mellett, ami megnyugtat” – fogalmazott.

Szarvas Péter polgármester  a sportolók köszöntésén elmondta, Márton Anita és Baji Balázs a békéscsabai sportnak és az egész magyar atlétikának nagy örömet okoztak az idei eredményeikkel, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy Békéscsaba nevét országszerte egyre többször emlegetik.

Ferenczi Attila, az atlétikai klub elnöke úgy fogalmazott, ilyen világra szóló sikert nem sok vidéki város könyvelhet el magának. Megjegyezte, reményei szerint a város és a helyi vállalkozók segítségével a 2020-as tokiói olimpiáig tudják segíteni a versenyzőket álmaik valóra váltásában.

Bíró Csaba, az önkormányzat sportért is felelős bizottságának elnöke arról beszélt, hogy a sportolók eredményei nem számszerűsíthető lökést adnak a békéscsabai fiataloknak, akik közül egyre többen érdeklődnek az atlétika iránt. (forrás: MTI/ fotó: beol.hu, Imre György)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.