Verseny, edzőtábor közben

Dél-Afrikában készülnek a kalapácsvetők

„- Már több mint egy hete, hogy a "szokásos" dél-afrikai edzőtáborban készül a kalapácsvető élvonal apraja-nagyja és a keddi, helyi verseny volt az első állomás idén, amely az eddig elvégzett munkáról információt adott verseny körülmények között – jelentkezett az edzőtáborból Igaz Bálint, -  A jó az, hogy komoly sérülés nélkül vagyunk, mindenki harcol és küzd nap, mint nap, hogy egyre előrébb kerüljön a felkészülésében.

Az olimpiai bajnok, Pars Krisztiántól a legfiatalabb Németh Zsanettig (ifi Világbajnokság dobogó esélyes versenyzője) mindenki szeretne jobbá válni itt, a 27 fokos melegben. A körülmények még mindig kifogástalanok; mind a szállás, mind az edzéskörülmények olyanok, ahol megfelelő edzésmunkát (és pihenést) tudnak elvégezni a versenyzők. Egy hét múlva készülődünk haza. Úgy fest, mire hazaérünk a zord mínuszok is elmúlnak és lehet majd folytatni otthon is az elkezdett komoly munkát!”

  „- Nagyon fáradt volt mindenki – kezdte beszámolóját a versenyről Németh Zsolt, a csapat edzője. - Hétfőn az év eddigi legerősebb edzését csináltuk dobásban és délután a súlyemelőteremben is, a viadal délelőttjén pedig még egy két és fél órás, alapozó jellegű munka és erősítés szerepelt a programban.

A legkeményebb edzések közben még nem tudott mindenki felpörögni, de tanítványaink még így is nagyobbat dobtak a tavalyi eredményeiknél. (Az előző évi verseny szerencsésebb időpontban volt, mert volt előtte pihenőnap.)

Ezek ellenére egy egyéni csúcsnak is örülhettünk. Németh Zsanett már edzéseken is ostromolta eddigi legjobb eredményét, ma hivatalos körülmények között több mint két méterrel meg is javította azt./64,28 m – 3 kg. Edző kollégám, Németh László is elégedett volt a verseny után, főleg amiatt, hogy technikailag jól kivitelezett dobásokat láthattunk. Dobókörbe állt Hudi Ákos is, de egy kisebb sérülés miatt sajnos vissza kellett lépnie.

Pars Krisztián még nem kezdte el a versenyzést, elsősorban most a mennyiségi munkára koncentrál.

Ezt a hetet még kemény munkával töltjük. A jövő hét első két napján az év elején megtervezett ritmusunk szerinti felmérésünk következik dobásokban, ugrásokban és súlyemelésben.  Mielőtt hazautaznánk, még a helyi, első osztályú rögbicsapat vendégeként - egy konditeremben erősítünk velük - tekintjük meg hazai bajnoki mérkőzésüket. Február 9-én érkezünk haza.” (ib/nzs)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.